Белгия разкрива престъпления чрез социални мрежи

Белгия разкрива престъпления чрез социални мрежи

Белгия разкрива престъпления чрез социални мрежи

Иновативен начин за разкриване на престъпленията възприеха полицаите в Белгия. Социалните мрежи помагат за намирането на евентуалните уличени, смятат те. В сайтовете служителите на реда публикуват видеозаписи от охранителни камери, заснели извършването на престъпления.

Подходът се прилага от половин година и средно на седмица се публикува по един запис във Facebook и Twitter. Според статистиката, в 70% от случаите престъпниците са били разкрити по този начин. Последният публикуван запис е бил видян 60 хил. пъти.

От полицията уточняват, че задържаните благодарение на записите остават под защитата на презумпцията за невинност, докато не бъдат осъдени, предаде БТА. Всички записи, публикувани веднъж онлайн, биват премахвани, след като конкретният случай, с който са свързани, намери решение.

На фона на тази информация днес бе съобщено, че снощи в Брюксел мъж е пострадал при престрелка и е настанен в болница без опасност за живота. Разследването на инцидента ще бъде затруднено, тъй като камерите в района предварително са били напръскани със спрей с боя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ