Затънал в дългове германец взе заложници и ги разстреля

Затънал в дългове германец взе заложници и ги разстреля

Затънал в дългове германец взе заложници и ги разстреля

Заложническа драма с ужасен финал потресе Германия днес. Въоръжен мъж взе няколко души за заложници в германския град Карлсруе и ги разстреля. Сред жертвите има и съдия-изпълнител, съобщават германските медии.

Трагедията се разиграла след опит за принудително извеждане на мъжа от дома му в жилищна сграда заради неплатени дългове и данъци. Около 9:00 ч. тази сутрин пред вратата му се изправили съдия-изпълнител, ключар за принудително отваряне на жилището, както и новият собственик на имота, придобил го след обявяването му на търг.

Мъжът обаче посрещнал тримата с оръжие и под заплаха, ги вкарал в жилището, където се барикадирал с тях. Местни медии твърдят, че той бил ловец и затова разполагал с арсенал.

Районът около сградата веднага е бил отцепен от спецчасти, пристигнал е и екип психолози за преговори с похитителя, но контакт с него така и не бил установен.

Около обяд се чули изстрели от жилището, след което командоси нахлули в него, където открили четири тела. Според "Франс прес" и "Ройтерс" похитителят също е мъртъв, но не е ясно дали се е самоубил или е бил ликвидиран от спецчастите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ