Китайка е най-богатата бизнес дама в света

Китайка е най-богатата бизнес дама в света

Китайка е най-богатата бизнес дама в света

Китайката Ву Яхун оглави класацията на сп. Форбс за най-богатите бизнес дами в света. Тя управлява Longfor Properties, а състоянието й се изчислява на $3,9 млрд.

На второ място е Розали Мера, която е една от основателките на световноизвестната марка за масова мода Zara. Богатството й се оценява на $3,5 млрд.

Изненадата е третото място, което заема президентът на компанията „Интеко” и съпруга на Юрий Лужков – Елена Батурина. Със състояние от $2,9 млрд. тя изпреварва в класацията популярната американска тв водеща Опра Уинфри ($2,4 млрд.), собственичката на търговската верига Gap и на брандовете Old Navy и Banana Republiс Дорис Фишер ($2,4 млрд), съсобственичката на Benetton - Джулиана Бенетон ($2,1 млрд) и авторката на романите за Хари Потър Джоан Роулинг ($1 млрд).

Любопитна подробност е, че половината от списъка на богатите жени в света включва предимно представителки на Азия и най-вече - Китай. Друг интересен факт в дамския рейтинг на Форбс е семейният характер на бизнеса при повечето номинирани в него жени. Освен споменатите Фишер и Бенетон, още три от най-богатите дами в света са натрупали състоянието си от бизнес, започнат съвместно с братя или съпрузи.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ