Лекарска грешка прави възстановяването на Шумахер тежко?

Лекарска грешка прави възстановяването на Шумахер тежко?

Голяма грешка още в началото на третирането на травмата на главата на Михаел Шумахер може да се окаже от решаващо значение за шансовете му за възстановяване. Това пише германското списание "Щерн", като се позовава на един от водещите специалисти в спешното лечение в Германия, предаде gong.bg.

Според него, огромната грешка на медиците първоначално била, че легендарният бивш пилот не е закаран веднага в специализираната клиника в Гренобъл, в която е в момента.

Първоначално той беше опериран в по-малко болнично заведение, след което, вече изпаднал в кома, транспортиран с хеликоптер до по-голямата лечебница.

Медиците, дошли веднага на местопроизшествието, са се заблудили от факта, че Шуми е бил с отворени очи и говорел, макар и несвързано. Това ги подвело, че травмите на главата му не са толкова сериозни и го откарали до близката болница.

Според германския специалист, това е огромна грешка, която може да се отрази на възстановяването на Шуми. Той твърди, че има процент пострадали, макар и малък, които са със сериозни контузии, въпреки че са още будни. Такъв е бил случаят и на бившия пилот.

Засега говорителката на семейството на Шумахер Забине Кем не е коментирала твърденията на списание "Щерн". Тя обикновено го прави, ако се разпространяват инсинуации за състоянието на легендата.

Преди седмица беше съобщено, че състоянието на легердания пилот се подобрява. „Има малък прогрес в състоянието на Михаел Шумахер и това значително ни обнадеждава. Има моменти, в които идва в съзнание за малко. Подчертавам моменти. Подчертавам за малко. Редуват се моменти на съзнание и на безсъзнание и това е една обнадеждаваща новина", обясни мениджърът на Шумахер - Сабине Кем.

Тя допълни, че Михаел Шумахер е започнал да реагира на гласовете на хората около него и може да фокусира погледа си.

Шумахер получи тежка черепно-мозъчна контузия при фатално падане със ски на 29 декември миналата година. Той претърпя две операции в болницата в Гренобъл, където бе настанен, и повече от два месеца е в състояние на медикаментозно поддържана кома, от която лекарите се опитаха да го изведат преди седмици. Усложнения на белите дробове обаче принудиха медиците да прекратят събуждането. От инцидента досега шампионът е загубил над 20 килограма. Лекарите обаче обясниха, че това е нормално при подобни състояния.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ