Майкъл Фелпс се завръща

Майкъл Фелпс се завръща

След като обяви оттеглянето си след Олимпиадата в Лондон през 2012 г., сега легендарният плувец Майкъл Фелпс направи феновете си щастливи, като заяви, че се завръща в басейна.

Изявлението бе направено преди ден от отдавнашния треньор на Фелпс Боб Боуман. Той съобщи пред „Асошиейтед прес”, че 22-кратният олимпийски медалист ще се състезава в Меза, щата Аризона, на 24-26 април. Той е включен в три надбягвания – 50 и 100 метра свободен стил и 100 м бътерфлай.

„Мисля, че засега само ще опипа почвата и ще види как се справя”, каза Боуман. „Не бих казал, че това е абсолютно завръщане.”

Но дори да е такова, едва ли можем веднага да очакваме същия Майкъл Фелпс, който помним от Олимпиадата в Пекин пред 2008 г., коментират анализаторите от АВС. Тежките маратони от по осем състезания наведнъж едва ли са в програмата на 28-годишния спортист, който прекара двете години „пенсия”, отдавайки се на голфа и благотворителността.

Много по-вероятно е той да се съсредоточи върху по-късите разстояния и да не се натоварва толкова, колкото във върховите си години.

Въпреки тази прогноза, Фелпс далеч не е твърде възрастен, за да достигне отново върха. Историята на плуването познава примери, в които много по-възрастни състезатели са се завръщали в басейна с голям успех. Така например 41-годишната тогава Дара Торес участва в олимпиадата през 2008 г. и спечели не един медал.

Засега екипът на най-награждавания олимпиец в историята прави всичко възможно, за да омаловажи неговото завръщане. Няма потвърждение дали Фелпс гледа към Олимпийските игри през 2016 г., както всички се надяват. Вероятно обаче тази скромност ще продължи до първия златен медал. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ