Над 20 убити и десетки ранени при нападение на мол в Кения

Над 20 убити и десетки ранени при нападение на мол в Кения

Над 20 убити и десетки ранени при нападение на мол в Кения

Над 20 души бяха убити в жестока кървава баня в един от най-големите молове в столицата на Кения, Найроби, устроена от въоръжени нападатели, предават световните агенции. Десетки други са ранени, а по непотвърдени от официалните власти сведения има и взети заложници.

По сведения на очевидци група от около 10 тежко въоръжени мъже е нахлула в търговския център „Уестгейт мол”, открила е безраборна стрелба и е взривила няколко гранати.

Молът се посещава предимно от богати местни жители и чужденци. Все още няма данни али сред убитите и ранените има граждани на други държави.

Полиция и военни части са обградили сградата. Първоначално се появи версия, че причина за атаката е планиран обир на магазин в мола. Впоследствие обаче от вътрешното министерство на страната обявиха, че не изключват възможността да става въпрос за терористично нападение.

Франс прес цитира очевидец, според когото нападателите говорят чужд език – арабски или сомалийски. Друг очевидец, цитират от Асошиейтед прес, казва, че въоръжената групировка е разрешила на мюсюлманите да напуснат сградата. „Не мюсюлманите са целта, те са в безопасност”, обявил един от нападателите.

По данни на Франс прес, полицията е пристъпила към извеждане на оцелелите и ранените в нападението. Част от евакуираните хора обаче смятат, че сградатата продължава да се контролира от терористите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ