САЩ предложиха на Кадафи почетна длъжност

САЩ предложиха на Кадафи почетна длъжност

САЩ предложиха на Кадафи почетна длъжност

Администрацията на Белия дом ще предложи на Кадафи да се оттегли от властта като в замяна на това ще получи поста на почетен председател на Африканския съюз. Това съобщава в микроблога си кореспондентът на CNN Ник Робърсън, който успял да се добере до подробности от пакета с предложения, част от специалната дипломатическа мисия на пратеника на Белия дом в Триполи Кърт Уелдън.

Според информацията на Робъртсън условията на Белия дом са незабавно прекратяване на огъня, оттегляне на правителствените войски и осигуряване на безпрепятствен достъп на хуманитарните организации до всички населени пунктове в страната. Бунтовниците също трябва да прекратят бойните действия, а властта трябва да бъде предадена на преходното правителство, начело с Али ал Махумуди и лидерите на опозицията, настоява администрацията на Белия дом.

В пакета от предложения е записано още, че ще бъде създадена независима международна комисия с представители на САЩ, Европа, Африка и Близкоизточните страни. Тя ще подготви и проведе парламентарни зибро в страната, в които може да се кандидатира и синът на Кадафи – Сейф ал Ислам.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ