Сеул ще строи реплика на разрушените кули близнаци в Ню Йорк

Сеул ще строи реплика на разрушените кули близнаци в Ню Йорк

Сеул ще строи реплика на разрушените кули близнаци в Ню Йорк

Сеул планира да построи кули близнаци, наподобяващи разрушените в Ню Йорк небостъргачи при атентатите от 11 септември 2001 г.

Те са проектирани от холандските архитекти от MVRDV и ще бъдат построени на входа на преустроената бизнес област на Сеул. Очаква се строителството да стартира през 2013 и да завърши напълно през 2016 година. Кулите ще бъдат свързани по средата от постройка във формата на облак, която ще предлага места за отдих като шезлонги, басейн и ресторанти

Компанията, която се е заела с проекта, категорично опровергава всякакви твърдения, че ще бъдат издигната реплика на един от трагично разрушените символи на Ню Йорк и отхвърля всеки протест от американска страна по този повод.  "Твърденията, че този дизайн е вдъхновен от атаките от 9/11 са безпочвени", каза Уайт Пайк, говорител на CorporationYongsan, която ще реализира проекта

"Няма да има преразглеждане или промяна в нашия проект", добавя той. От своя страна архитектите от MVRDV излязоха с официално изявление, в което казват, че "дълбоко съжаляват за всякакви болезнени конотации."

"Това не е нашето намерение да създаваме образ, наподобяващ атаките, нито виждаме прилика по време на процеса на проектиране", се казва още в изявлението на компанията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ