Съмнения за изчезнал българин след земетресението в Непал

Съмнения за изчезнал българин след земетресението в Непал

Съмнения за изчезнал българин след земетресението в Непал

До момента няма официално потвърждение от властите в Непал за изчезнал след тежкото земетресение в страната българин. Това съобщиха за агенция "Фокус" от Министерството на външните работи след като се появиха твърдения, че е възможно в страната да е в неизвестност 26-годишен българин на име Александър. 

Информацията за изчезването дойде от Google Person Finder - инструмент за търсене на хора, където късно снощи мъж на име Данаил е публикувал информация, че 26-годишен българин от Варна на име Александър Димитров е в неизвестност след разрушителното земетресение в Непал. Това съобщи Нова телевизия. Според сведенията, подадени от Данаил, Александър е отседнал в хотел Backpackers в Катманду, когато стана опустошителното земетресение. В описанието се уточнява, че е с руса коса и брада.

Междувременно Нова телевизия се свърза с Христо Димитров, баща на 26-годишно момче, който обясни, че синът му Александър от няколко месеца е на стаж в Непал, посочва "Дарик". Младият мъж е студент втори курс в специалност, свързана с туризма в холандски университет. Именно висшето му училище го изпраща през февруари в Непал. Други българи с него няма. След като научили за бедствието в Непал, от семейството на Александър се опитали да се свържат с него, но до момента всичките опити са неуспешни. За последно те са разговаряли в сряда с него по Skype.

Бащата на момчето сам изпрати до Нова телевизия снимката на сина си и написа: "Синът ми Александър Димитров изчезна след земетресението в Катманду, Непал. Той е на стаж в туроператорска фирма там от Бреда Университет - Холандия. Нямаме никаква връзка с него от петък. От ситуационния център в МВнР ми дадоха телефона на посолството ни в Делхи, но там никой не вдигна в събота и неделя. Бездушни чиновници! Моля за вашето съдействие да излъчите снимката му и дано най-после от МВнР се размърдат и окажат помощ на бедстващите българи в чужбина!".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ