Уго Чавес призна: Болен съм от рак

Уго Чавес призна: Болен съм от рак

Венецуелският президент Уго Чавес е претърпял сложна хирургична операция, след като е бил диагностициран с рак. Това призна самият той в емоционално телевизионно обръщение към нацията, отправено за първи път, след мистериозното му отпътуване за лечение в Куба, съобщи BBC.

Спекулациите за здравословното му състояние вървят откакто напусна Венецуела преди три седмици. Тогава властите съобщиха, че е в Куба за операция на таза.

В речта си Чавес заяви, че вече се е възстановил след битката за здравето си и е готов да поеме по пътя към пълното възстановяване. Видимо отслабнал, той призна, че много от здравословните му проблеми са се оказали значително по-сериозни, отколкото е предполагал. Той сподели още, че е направил „основна грешка”, като не се е грижил за себе си.

Един от хората, които са му обърнали внимание, че не изглежда добре е бил бившият кубински лидер Фидел Кастро по време на скорошната му държавна визита в Хавана. Чавес уточни, че на 10 юни наистина е претърпял операция заради възпаление на таза, както са информирали властите в страната. Но докато се е възстановявал, тестовете са показали наличието на тумор със злокачествени клетки и е трябвало да претърпи втора операция.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ