Чилийски самолет с 21 души на борда се разби

Чилийски самолет с 21 души на борда се разби

Чибийски военен самолет се разби близо до островите Хуан Фернандес в Тихия океан, на 670 км от континента. На борда е имало 21 души, включително петима телевизионни журналисти, предава BBC.

Министърът на отбраната Андрес Аламанд обяснил на пресконференция, че самолетът, Casa 212, направил два опита да се приземи, след което връзката с него се прекъснала и машината се води за изчезнала. Предприети са издирвателни операции.

Самолетът излетял от столицата Сантяго с трима членове на екипажа и 18 пътници, сред тях екип на телевизия TVN начело с много популярния в Чили Фелипе Камироага. Журналистите искали да направят за земетресението и последвалото от него цунами, което удари архипелага на 27 февруари 2010 г. в Чили.

Самолетът е бил все по-близо до острова, когато властите са изгубили връзка с него. „Предполагаме, че е имало инцидент и че има няма оцелели ", заявиха военновъздушните сили в страната, добавяйки, че дрехи, пътнически куфари са били открити във водите на около един километър от островите.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ