160 души задържани, 34 сгради опожарени в поредна размирна нощ във Франция

160 души задържани, 34 сгради опожарени в поредна размирна нощ във Франция

Френската полиция задържа тази нощ 157 души, замесени в продължаващите безредици. Това съобщи в понеделник каналът BFMTV с позоваване на Министерството на вътрешните работи. Трима служители на реда са ранени. Освен това са нападнати полицейски участък и казарма на жандармерията, посочва каналът, но не уточнява къде точно се е случило това.

През нощта са регистрирани 352 пожара -  опожарени са 297 коли и 34 сгради. BFMTV отбелязва, че "след пет нощи на безредици във Франция не са регистрирани сериозни инциденти"

Френският президент Еманюел Макрон инструктира министъра на вътрешните работи Жералд Дарманин и министъра на правосъдието Ерик Дюпон-Морети да предприемат всички необходими мерки за ограничаване на вълненията, които се случват в страната от 27 юни. Това съобщава каналът BFMTV след заседание на оперативния щаб за борба с безредиците, което се проведе в неделя вечерта в Елисейския дворец.

„Правителството ще бъде на страната на полицията и жандармерията, цитира телевизионния канал думите на държавния глава, „Ръководителите на МВР и Министерството на правосъдието трябва да направят всичко необходимо за възстановяване на реда“. Както посочва телевизионният канал, тази среща не е била предварително планирана в графика на френския лидер.

Около 73 хиляди потребители на електроенергия в западните предградия на Париж останаха без ток в понеделник сутринта заради авария в подстанция. Това съобщи агенция Франс прес, позовавайки се на френския оператор на електропреносната мрежа RTE. Според агенцията аварията е засегнала западните квартали на Париж и четири общини на департамент Hauts-de-Seine: Courbevoie, Clichy-la-Garenne, Neuilly-sur-Seine и Levallois-Perret. Броят на засегнатите домакинства в Париж не е уточнен, както и причината за спирането на тока.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ