22-ма пострадаха при нападение с нож в американско училище

22-ма пострадаха при нападение с нож в американско училище

Тийнейджър нахлу с два ножа в гимназия „Франклин” в Пенсилвания и нападна свои връстници. 21 ученици са ранени, както и един от охранителите на учебното заведение. Някои от тях са със сериозни прободни рани, но няма опасност за живота им.

Заподозреният е 16-годишният Алекс Храйбал, посочва Би Би Си. Той е обвинен в 4 опита за убийство и 21 атаки с нанасяне на телесна повреда. Задържан е от полицията. Мотивът му все още не е ясен. Разследващи проверяват телефонно обаждане, в което той заплашвал свой връстник предишната вечер.

Ранените са на възраст между 14 и 17 години. 20 души са били транспортирани в близките болници след инцидента. Някои от тях са били оперирани заради прорезни рани, засегнали органите им. 

Гимназията се намира в град Мърисвил, недалеч от Питсбърг. Тя е затворена за няколко дни, докато случаят се разследва. Атаката се е състояла в 8 ч. американско време вчера сутринта, когато учениците идвали на училище. Сигналът, че има нападение, бил даден, когато ученик задействал противопожарната аларма, след като видял първите наръгвания. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ