Алек Болдуин оправдан по обвинението в непредумишлено убийство

Алек Болдуин оправдан по обвинението в непредумишлено убийство

Алек Болдуин оправдан по обвинението в непредумишлено убийство

Актьорът Алек Болдуин ще бъде оправдан по обвинението за непредумишлено убийство на оператора Галина Хътчинс, която той случайно застреля на снимачната площадка на Rust на 21 октомври 2021 г., пише Асошиейтед прес като се позовава наи прокурорите Кери Мориси и Джейсън Луис. Те подчертаха, че това не означава, че Болдуин е напълно освободен от отговорност, може да му бъдат повдигнати обвинения отново, разследването продължава. "Разкрити са нови факти, които изискват допълнително разследване и експертиза", се казва в изявлението им.

Обвиненията срещу оръжейния експерт на екипа, Хана Гутиерес-Рийд, обаче остават. Адвокатите на Болдуин, Люк Никас и Алекс Спиро казаха, че са доволни от решението на прокуратурата и призоваха за задълбочено разследване на трагичния инцидент. Адвокатът на Гутиерес по-рано заяви, че ще пледира невинна в съда. Източник, близък до разследването, съобщи за CNN, че е станало ясно, че пистолетът, с който е застрелян Хътчинс, е бил модифициран преди това. Това е ново обстоятелство, което повлия на решението на прокурорите. Сега те ще проучат този пистолет. По-рано Болдуин каза, че не е натиснал спусъка, когато е държал пистолета в ръцете си, но изстрелът все пак е имало. Експертът от ФБР тогава заяви, че без натискане на спусъка изстрелът не би могъл да бъде произведен.

Болдуин и Гутиерес-Рийд бяха обвинени в непредумишлено убийство от щатската прокуратура на Ню Мексико през януари. В края на март други прокурори се заеха със случая. През есента на 2022 г. Болдуин сключи предварителен договор със семейство Хътчинс и се съгласи, че снимките на филма ще продължат. Болдуин участва в работата по лентата "Rust" като актьор и копродуцент. По-рано тази седмица продуцентската компания на Rust обяви, че снимките трябва да бъдат възобновени на 20 април. През март компанията уреди споразумение с властите в Ню Мексико относно нарушенията на безопасността на снимачната площадка и се съгласи да плати глоба от 100 000 долара.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Шефът на Bank of America: Силата на американския потребител е най-голямото предизвикателство пред Фед
Гешев: Искането за свалянето ми е опит за тоталитарен преврат, готвят се за подобие на кървави чистки
Киев съобщи за напредък на украинските войски на източния фронт
Apple представи първите си очила за смесена реалност
10 282 деца влязоха на първо класиране в първи клас в София  
Прокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на Кирил Петков
КРС забрани на „Виваком“ да прилага влязло в сила от 1 януари повишение на цените
ЕК настоява социалните мрежи да разполагат с екипи, работещи на всички европейски езици