Президентът на Полша критикува Шолц и Макрон за диалога им с Путин

Президентът на Полша критикува Шолц и Макрон за диалога им с Путин

Президентът на Полша критикува Шолц и Макрон за диалога им с Путин

Президентът на Полша Анджей Дуда критикува германския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел Макрон за продължаването на преговорите с Путин. За това съобщава германското издание Bild. „Поразен съм от всичките тези преговори, което сега водят с Путин канцлерът Шолц и президентът Еманюел Макрон. Тези разговори са безполезни“, отбелязва Дуда. По думите на полския политик, контактите с руския лидер „единствено узаконяват едно лице, което е отговорно за престъпленията, извършени от руската армия в Украйна“.

„Някой разговарял ли е така с Адолф Хитлер по времe на Втората световна война, някой казвал ли е, че трябва да съхраним лицето на Адолф Хитлер? Че трябва да действаме по такъв начин, за да не бъде това унизително за Адолф Хитлер? Не съм чувал такива гласове“, подчертава Дуда. Той е уверен, че разрешаването на кризата с Украйна е възможно само за сметка на усилена военна поддръжка за страната, а не с диалог. „Бих бил повече от всичко заинтересуван, украинската отбрана да получи такава поддръжка, която да позволи да изтласка руснаците от своята територия“, заявява полският президентът.

Неотдавна Макрон в интервю за регионално издание заяви, че Русия не трябва да бъде унижавана. „Когато военните действия бъдат прекратени, ние ще можем да приложим дипломатически път за изход от кризата“, казва Макрон. Държавният глава на Франция пресметна, че за последната половин година е прекарал в телефонни разговори с Путин не по-малко от 100 часа. Освен това Макрон подчерта, че тези разговори не са тайна, а са били по молба на украинския президент Володимир Зеленски.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ