Путин възназмерява да отиде на срещата на Г-20 в Индонезия

Путин възназмерява да отиде на срещата на Г-20 в Индонезия

Путин възназмерява да отиде на срещата на Г-20 в Индонезия

Индонезийският президент Джоко Видодо заяви, че руският лидер Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин възнамеряват да присъстват на срещата на Г-20, която ще се проведе на 15-16 ноември в Бали. Това обяви държавният глава в интервю пред Bloomberg. Индонезийският лидер каза, че руският президент лично му е казал, че ще дойде на срещата. „Президентът Путин ми каза, че ще дойде“ , обяви Джоко Видодо пред агенцията. 

На 18 август Видодо е обсъдил големи проекти, включително и срещата на Г-20, в разговор с Путин. По-специално, лидерите на двете страни са разгледали проблемите на глобалната продоволствена сигурност. „В частност Владимир Путин информира за усилията, които Русия, съвместно с Турция и секретариата на ООН, полага за стабилизиране на ситуацията на световните пазари на зърно и торове“, подчертава от своя страна пресслужбата на руския президент.

По-рано Индонезия увери, че ще осигури пълна сигурност и надеждна защита на Путин на срещата на Г-20. Това заяви посланикът на Индонезия в Русия Хосе Таварес. Таварес каза още, че Украйна не е поискала от Индонезия да проведе среща между Владимир Путин и украинския му колега Владимир Зеленски по време на срещата на върха, с тяхно участие. Дипломатът отбеляза, че Джакарта е готова да организира такъв диалог. „Индонезия е повече от готова да улесни такава среща. Разбира се, бихме искали да направим това,  ако президентите дойдат“, каза Таварес.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ