Шефът на Пентагона започва ударна обиколка в Япония, Сингапур, Индия и Франция

Шефът на Пентагона започва ударна обиколка в Япония, Сингапур, Индия и Франция

Шефът на Пентагона започва ударна обиколка в Япония, Сингапур, Индия и Франция

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин следващата седмица ще започне пътуване до Япония, Сингапур, Индия и Франция, съобщиха от Пентагона.

„Като част от седмата си официална визита в Индо-Тихоокеанския регион, министър Остин ще пътува до Токио, за да се срещне с японския министър на отбраната Ясуказу Хамада и други високопоставени служители, както и да посети американски войски, разположени в Япония“, каза Пентагона в изявление. Отбелязва се, че посещението на ръководителя на Пентагона ще се състои в момент, когато САЩ и Япония „предприемат важни стъпки за модернизиране на способностите на Северноатлантическия алианс, оптимизиране на структурата на въоръжените сили на САЩ и установяване на връзки със съмишленици. "От Япония Остин ще пътува до Сингапур, където ще говори на пленарната сесия на 20-ия „Диалог Шангри Ла“.

В кулоарите на събитието той ще се срещне с ключови лидери, за да „напредне партньорството на САЩ в отбраната в региона в подкрепа на нашата споделена визия за свободен и отворен Индо-тихоокеански регион, основан на централната роля на АСЕАН“, твърди Пентагонът. Следващата спирка на Остин ще бъде Ню Делхи, където ще се срещне с министъра на отбраната Раджнат Сингх и други лидери.

Американският министър ще завърши пътуването си във Франция, където ще пристигне за участие в събития, посветени на 79-ата годишнина от десанта на съюзниците в Нормандия. Там шефът на Пентагона ще се срещне с ръководителите на отбранителните ведомства на Франция Себастиан Лекорню и Великобритания Бен Уолъс, уточниха от Министерството на отбраната на САЩ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ