Тръмп се завръща във Вашингтон с политическо послание, за първи път след клетвата на Байдън

Тръмп се завръща във Вашингтон с политическо послание, за първи път след клетвата на Байдън

Тръмп се завръща във Вашингтон с политическо послание, за първи път след клетвата на Байдън

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се връща във Вашингтон, във вторник, за първи път, откакто напусна поста. Той ще изнесе политическа реч пред екипният мозъчен тръст, който изготвя програмата му за евентуален втори мандата, съобщава Асошиейтед прес.

Всъщност Тръмп ще говори на двудневната среща на високо равнище на мозъчния тръст „Институт за политика на Америка на първо място“ (America First Policy Institute - АFPI).

Наблюдатели признават, че вероятно той се е вслушал в мнението на съветниците си от този кръг, които настояват да отделя повече време в обсъждане на визията си и бъдещето и да отделя по-малко време за преповтаряне на тезите за изборите през 2020 г. Още повече, че  очаквано готви нова кампания за Белия дом през 2024 г.

„Вярвам, че това ще бъде много ориентирана към политиката и бъдещето реч, много приличаща на редовните речи за Състояние на Съюза “, каза Брук Ролинс, президент на AFPI. Организацията е съставена от бивши служители на администрацията на Тръмп и негови съюзници. Това е организацията с нестопанска цел и застъпва принципа на „администрация в очакване“, която може бързо да се премести в Западното крило, ако Тръмп се кандидатира отново и спечели изборите.

Появата на Тръмп във Вашингтон (първото му посещение от 20 януари 2021 г., когато президентът Джо Байдън положи клетва) идва в момент, когато неговите потенциални съперници през 2024 г. предприемат все по-явни стъпки, за да оспорят статута му. Те включват в тази борба и бившия вицепрезидент Майк Пейнс, който рекламира собствената си „Програма за свобода“ в изказвания, които са таен контрапункт на Тръмп.

 Някои хора може да изберат да се съсредоточат върху миналото, но аз вярвам, че консерваторите трябва да се съсредоточат върху бъдещето. Ако го направим, ние не просто ще спечелим следващите избори, ние ще променим хода на американската история за поколения“, беше посланието на на Пейнс в реч пред Heritage Foundation във Вашингтон в навечерието на посещението на Тръмп. Появата на Пейнс обаче беше отложена поради лошото време, но той ще произнесе речта си пред фондацията на Young America, недалеч от срещата на AFPI.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ