Великобритания обяви данъчни стимули с "мини-бюджет". Премахва тавана за бонусите на банкерите

Великобритания обяви данъчни стимули с

Великобритания обяви данъчни стимули с "мини-бюджет". Премахва тавана за бонусите на банкерите

Великобритания обявява данъчни стимули, отменя планираното увеличение на корпоративния данък и премахва тавана за бонусите на банкерите. Това стана ясно от думите на финансовия министър Куази Куартенг, който днес представи пред парламента "мини-бюджет" с редица икономически стимули, предава БТА.

На първо място, правителството на Великобритания се отказва от плановете да повиши корпоративния данък от 19% на 25%. Ставката на корпоративния данък трябваше да бъде повишена през 2023 г. съгласно плановете, очертани миналата година от бившия финансов министър Риши Сунак. 

"Ще имаме най-ниската ставка на корпоративния данък в Г-20. Това ще доведе обратно в икономиката почти 19 млрд. британски лири годишно", подчерта Куартенг. 

Освен това Лондон отменя ограниченията за бонусите на банкерите, наследени от ЕС, които досега бяха на ниво 200% от годишната им заплата. 

Пред депутатите министърът представи и "безпрецедентен набор от данъчни стимули" за бизнесите в нови инвестиционни зони, като допълни, че правителството освен това ще либерализира правилата за планиране на съответните зони. 

Данъкът, дължим при покупка на недвижими имоти, ще бъде намален, за да се помогне на семействата да се сдобият с жилища, a необлагаемият минимум при наследяването на имоти в някои случаи се удвоява до 250 000 британски лири (280 000 долара). Необлагаемият минимум за купувачи на първо жилище също се повишава - от 300 000 на 425 000 британски лири. 

При покупка на земя и сгради за търговски цели или за развитие на нови жилищни проекти изобщо няма да се плаща данък недвижими имоти. 

Затягат се и правилата за провеждане на стачки, включително като транспортните компании бъдат задължени да поддържат минимално ниво на услуги по време на стачни действия. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ