Великобритания вдига с 66% медицинския данък за чужденци

Великобритания вдига с 66%  медицинския данък за чужденци

Британското правителство ще увеличи размера на имиграционния медицински данък с 66%. Според съобщение на сайта на британското правителство, по този начин кабинетът възнамерява да финансира обявеното по-рано в четвъртък увеличение на заплатите за всички служители на Националната здравна служба (NHS) с 6%.

„Правителството планира да увеличи основната ставка на имигрантския здравен данък, за да гарантира, че той напълно покрива разходите за здравеопазване за тези, които плащат до най-малко £1035 (приблизително $1360) на година“, се отбелязва в изявлението.

От 2019 г. данъкът, който се изисква да плащат всички чужденци, идващи в Обединеното кралство за период от повече от шест месеца, е £625 на година. Когато тази такса беше въведена за първи път през 2015 г., тя беше £200. За чуждестранните студенти, които учат в Обединеното кралство, ставкана на медицинския данък ще остане по-виска, но и тя ще бъде увеличена - от £470 на £776 на година.

Според британското министерство на финансите подобна мярка ще събере около £1,4 млрд. за две години.Още около £2 млрд. през 2023 г. и £3 млрд. през 2024 г. се планира да бъдат спестени чрез намаляване на бюджетите на министерствата. Според The ​​Daily Telegraph като част от попълването на бюджета британското правителство ще увеличи и цената на миграционните визи за чужденци.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ