Защитници на животните откраднаха три агнета на Чарлз Трети

Защитници на животните откраднаха три агнета на Чарлз Трети

Защитници на животните откраднаха три агнета на Чарлз Трети

Активисти на британското движение за защита на животните Animal Rising („Възходът на животните“) се промъкнаха в резиденцията на крал Чарлз III в Сандрингам, Норфолк, /на снимката/ и откраднаха три агнета от там. Защитниците на животните публикуваха в социалните мрежи снимки и видеоклипове, заснети на мястото на акцията им, пише Daily Mail.

Във видеото и снимките три момичета с брандираните розови тениски на движението, наричано преди това Animal Rebellion, пренасят три агнета от кралската ферма и ги натоварват в камион. Натоварвайки агнетата в превозното средство, те наричаха животните "тежки" и "сладки баници". В друго видео активист за правата на животните седи в полето и гледа как агне яде трева.

Активистите аргументираха действията си с факта, че агнетата в крайна сметка щели да бъдат заклани.

Потребители на социалните медии призоваха полицията в Норфолк да обърне внимание на този инцидент и изразиха загриженост за хуманното отношение към животните. „Да се ​​краде от фермерите и да се отнемат агнета от майките им е срамно и жалко. Това е типът поведение, което кара нацията да обръща гръб на Animal Rising все повече и повече и движението губи репутацията си на сериозна организация “, пише един от потребителите.

Други действия на активисти на движението включват разливане на мляко по пода на супермаркети, зацапване на часовниковата кула Биг Бен с боя в знак на протест срещу доенето на крави и други провокации.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ