Какво могат да научат служителите от Олимпиадата

Какво могат да научат служителите от Олимпиадата

Какво могат да научат служителите от Олимпиадата

Ако се притеснявате, че Олимпиадата е разсейвала вашите служители от техните задължения, запазете спокойствие. Да позволите на подчинените ви да гледат престижно спортно състезание, докато работят всъщност може да доведе и до продуктивност. Това споделя Стийв Сайболд, бивш професионален спортист, както и автор на книгата „177 тайни за устойчива психика в световната класа : мисловните процеси, навици и философията на великите”, пред „Бизнес Инсайдър”.

Ето и неговите 10 предположения какво служителите са имали възможност да научат от приключилите наскоро XXX Олимпийски игри:

1. Победата не е всичко, но желанието за нея е! Олимпийците правят всичко, което зависи от тях, за да постигнат целта си. Техните най-чести решения са да платят всяка цена и да понесат всяка тежест в името на победата.

2. Високите препятствия водят до успеха. Когато повечето хора са изправени пред препятствие, те се стремят да го избегнат, да си го спестят. При атлетите ситуацията е точно обратната. Когато пред спортиста стои предизвикателство, той се впускат в него, с всички сили, за да натрупа опит от ситуацията. Олимпийците са наясно, че преодоляването на високата летва е част от магията на успеха. Всъщност, това е самият успех.

3. Сами пред огромната отговорност. Един от най-големите проблеми е, че повечето хора не знаят какво означава отговорност или подкрепа, на място, където се опитват да постигнат това, което искат. Но за съжаление, без осъзнаването на тези две понятия, едва ли ще стигнат далеч.

4. Непрекъснато самоусъвършенстване.  Състезателите прекарват часове в практика, изучават своите конкуренти, гледат видеоклипове на изпълненията си и се опитват да ги подобрят, заедно със своите треньори и наставници. Ако вашите подчинени са възприели този начин на работа, то добрите резултати ще бъдат безкрайни.

5. Много добре не е на добре. За един среден чиновник да бъде класифициран като много добър е гордост, но за великите атлети това е истинска обида.

6.  Направи го или умри! Докато повечето хора вече изгарят в дадена битка, то спортистите тепърва загряват за нея. Това не означава, че и те не се уморяват, но стремежа им към мечтата да спечелят златото, продължава да ги поддържа.

7. Постоянство в целите и действията. Причината за успеха на олимпийците в това е, че техните действия са в синхрон с мислите им. Те имат много ясна представа какво точно искат, защо го искат и как да се приближат възможно най-близо до своята цел.

8. Преданост и лоялност. Повечето хора приемат стоящият над тях, доколкото егото им позволи. Спортистите са добре известни с това, че са отворени към треньори от световна класа, защото колкото по-успял е той, толкова по-непредубеден ще е към своя състезател.

9. Истинският професионалист държи емоциите под контрол. Устременият към победа спортист притежава способността да се абстрахира от всякакви странични фактори, напрежение и провокации и да се концентрира максимално само върху конкретната си задача.

10. Мащабно мислене. Попитайте повечето хора какво си мислят в даден момент и ще се изненадате да научите колко от тях мислят единствено за печалба. Така, един вид, те самите се продават. Спортистите показват как трябва да сме безстрашни по пътя, който води до целите ни и фокусирани само над мечтите ни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ