Пак се говори за сливане на Литекс и ЦСКА

Пак се говори за сливане на Литекс и ЦСКА

Литекс може да се обедини с ЦСКА. Това се разбира от думите на собственика на Литекс Гриша Ганчев пред „Труд”.

„Ако държавата не е против, всичко ще се случи много, много бързо“, казва той, без да потвърди или да отрече пряко вероятността.

Главният акционер в ЦСКА Ивайло Манджуков обаче категорично отрече тази възможност пред „24 часа”. „Колегите нещо са се объркали", коментира той.

В ЦСКА все още очакват отговор от турския бизнесмен Дениз Кирилоз като от Борисовата градина искат да видят финансите му, пише „Гонг”.

Идеята за сливане на Литекс и ЦСКА не е нова. За нея се говореше и преди 3 години, и преди 2 години, когато на серия от срещи се оформи дори нова управа. Ганчев - собственик, Христо Стоичков - президент, Стойчо Младенов - треньор, Стойчо Стоилов - технически директор, припомня „Труд”. Плюс 4 мощни спонсора, влизащи и като акционери. Но през 2012-а тогавашните собственици от „Титан“ се отказаха в последния момент заради „нареждане отгоре“. Това обяснение стигна тогава до Христо Стоичков и останалите фактори от „новия ред“.

Вероятно затова сега се чака зелена светлина от държавата, въпреки че формално сливането може да се извърши и без благословията на правителството. Фенове на ЦСКА от месец обсаждат офиса на Литекс в София с призив за обединение.

За да се случи това сега Литекс трябва да излезе от „А“ група, като клубът ще запази само своята академия за таланти, която е №1 в страната. Името на ловешкия отбор ще се промени на ЦСКА 23 например, след което „червените“ феновете ще трябва да го припознаят. Впоследствие и седалището ще се премести на нов адрес - „Българска армия“.

При такъв развой на събитията няма значение какво планират собствениците на ПФК ЦСКА АД и какво ще стане с тяхното дружество. В случая Литекс се жертва за ЦСКА. Така желанието на „червените“ запалянковци да имат Гриша Ганчев за собственик на любимия им клуб може да се случи след близо 15 години и от пети опит.

Новите „червени“ биха могли дори да играят в Европа с квотата на Литекс, който има лиценз. Телефонни разговори с УЕФА са потвърдили, че няма забрана Литекс да си смени името.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ