Само Блатер и Ал Хусеин на финала на изборите за ФИФА

Само Блатер и Ал Хусеин на финала на изборите за ФИФА

Само Блатер и Ал Хусеин на финала на изборите за ФИФА

Двама претенденти се оттеглиха от битката за президентския пост на ФИФА в последния момент. Първо вчера това стори президентът на холандската футболна федерация Михаел ван Прааг, а по-късно и бившата португалска звезда Луиш Фиго.

Така единственият съперник на Сеп Блатер за поста остава йорданският принц Али Бин ал Хусеин.

Гласуването е на 29 май в Цюрих, на 65-ия конгрес на ФИФА.

Луиш Фиго заяви пред Асошиейтед прес, че „развитието на тези избори беше всичко друго освен избор”. Това е плебисцит за даване на абсолютната власт на един единствен човек – нио, което отказвам да приема, каза португалецът и коментира, че гласуването на 29 май няма да бъде нормално.

"През последните месеци станах свидетел на много инциденти по целия свят, които трябва да са срам за всеки, който твърди, че иска свободен, чист и демократичен футбол", каза Фиго. 

67-годишният Ван Праат заяви, че оттегля кандидатурата си, за да обедини гласовете за принц Ал Хусеин. Фиго не уточнява дали ще даде подкрепата си за йорданския кандидат.

Ал Хусеин има вече подкрепата на УЕФА, след като нейният президент Мишел Платини отказа през август да се кандидатира за поста на несменяемия Блатер.

Вестник Монд прогнозира, че битката на конгреса ще е между УЕФА и останалите футболни конфедерации, които стоят зад кандидатурата на Йозеф Блатер. Той заема поста от 1998 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ