Спряха състезателните права на лекоатлета Георги Георгиев

Спряха състезателните права на лекоатлета Георги Георгиев

Спряха състезателните права на лекоатлета Георги Георгиев

Българска федерация лека атлетика (БФЛА) спря състезателните права на Георги Георгиев от АК "Атлетик" (София), съобщиха за "Фокус" от Федерацията. Причината е открита забранена субстанция в допингробата, която атлетът е дал по време на Държавния шампионат в Добрич на 14 февруари 2015 г.

"По решение на Управителния съвет на федерацията от 26 март, състезателят Георги Георгиев е със спрени състезателни права до изясняване на случая, заяви Добромир Карамаринов, президент на БФЛА.

Георгиев вече е бил изслушан от Контролно-медицинската комисия към антидопинговия център. Ако се стигне до наказание, то ще бъде определено от Дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет (БОК).

"При установяване на вина от страна на състезателя Българска федерация лека атлетика ще се съобрази с предложенията за наказание от компетентния орган и ще го санкционира съобразно законовите разпоредби", заяви Карамаринов. „Политиката на нашата федерация е за нулева толерантност към употребата на непозволени препарати", допълни Карамаринов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ