Пътят към съвършенството: Историята ( Част 4)

 Пътят към съвършенството: Историята ( Част 4)

Пътят към съвършенството: Историята ( Част 4)

Независимо в каква сфера от живота искате да постигнете съвършенство, трябва да познавате историята й.

Всяко изкуство се създава в определен контекст. Ако Бетховен беше написал Симфония №5 сега, биха му се изсмели, защото не би отговаряла на съвременните музикални тенденции, независимо колко е гениална.

Анди Уорхол е правил опити в много жанрове на изобразителното изкуство, преди да реши, че моментът е подходящ, за да нарисува супата „Кембъл“.

Независимо от спорта, изучавайки биографиите на бивши световни шампиони и треньори е жизненоважно, за да разберете как бихте могли да подобрите уменията си. Независимо от вида бизнес, изучаването на историята на индустрията, биографиите на успешни бивши изпълнителни директори, успехите и провалите на тези, преди вас, е от огромно значение, ако искате да станете майстори.

Веднъж направих подкаст с Грег Зукърмън, с когото говорихме за съживяването на добива на нефт в САЩ. През 70-те всички си мислели, че залежите в страната са изчерпани.

В момента, Уилистън, Северна Дакота е най-бързо разрастващият се град в Америка и до 2020 година е много вероятно градът да се превърне в износител на енергия. Това не е политическо мнение за фракинга, а просто реалността, която ни заобикаля.

Ако поне малко се интересувах от фракинга, бих проучил кои са старите находища на нефт от 20-те, 50-те и 70-те; как търсачите на нефт са намерили кладенците; каква техника са използвали; как е била разработена тази техника; как се е подобрила с времето; каква е историята на геополитиката на добива на нефт и така нататък. Някъде там се крие пътят към невероятно богатство. Но той не е за мен, защото не бих могъл да се вълнувам по-малко от нефта. Но за някой друг...

Джеймс Алтъчър за JamesAltucher.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ