Новозеландска компания прави най-злобния робот в света

Новозеландска компания прави най-злобния робот в света

Новозеландска компания прави най-злобния робот в света

Новозеландската компания Touchpoint съобщи, че конструира най-злобния робот в света. Неговата задача ще е да помогне на търговските компании да разбират и да успокояват разгневените си клиенти. За възможностите и опасностите от силните негативни емоции разказва британският Телеграф.

Touchpoint е инвестирала около половин милион долара в злия робот и се кани да пусне произведението си в действие в края на тази година.

Въпреки агресивността му, от робота не трябва да се очакват опасни действия. В неговата база данни са заложени само думи, а не действия. Роботът се работи с около 1 милион разговори с недоволни клиенти и е програмиран да повтаря и подражава на речевите модели. Идеята е проста: от робота се иска само на прави оскърбителни изказвания, не да се занимава с тънкостите на комуникацията.

Хората не трябва да се притесняват от злобните роботи, обяснява футурологът Стюарт Армстронг от Оксфорд. „Защо се страхуваме от разярения човек? Защото той може на направи някоя глупост. Роботите няма да заплашват с убийство или да пишат десетки злобни туитове. Нищо такова, на което е способен разгневеният човек”, казва той.

Хората обаче трябва да се страхуват от доброжелателните и безстрастните роботи. Еволюцията е подготвила човека да се сблъсква с явни и известни опасности. Риск представляват машините, които са програмирани да не проявяват истинските си намерения, смята Армстронг.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ