Google ще инвестира 25 млн. евро за подобряване на ИИ уменията в Европа

Google ще инвестира 25 млн. евро за подобряване на ИИ уменията в Европа

Google ще инвестира 25 млн. евро за подобряване на ИИ уменията в Европа

Американският технологичен гигант Google обеща да инвестира 25 млн. евро, за да помогне на хората в Европа да се научат да използват изкуствен интелект (ИИ), предаде Ройтерс.

Обявявайки финансирането днес, технологичният гигант заяви, че е отворя възможност за кандидатства за социални предприятия и организации с нестопанска цел, които биха могли да помогнат да се достигне до онези, които най-много биха могли да се възползват от обучението.

Компанията също така ще проведе серия от „академии за растеж“, за да подпомогне компаниите, използващи ИИ, както и ще разшири своите безплатни онлайн курсове за обучение за изкуствен интелект до 18 езика.

„Изследванията показват, че ползите от изкуствения интелект могат да изострят съществуващите неравенства – особено по отношение на икономическата сигурност и заетостта“, каза Ейдриан Браун, изпълнителен директор на Centre for Public Impact, който управлява програмата с нестопанска цел заедно с Google.

„Тази нова програма ще помогне на хората в цяла Европа да развият своите знания, умения и увереност в ИИ, като се гарантира, че никой няма да бъде изоставен“, добави той.

Миналия месец Google обяви, че ще инвестира 1 млрд. долара в изграждането на център за данни в близост до Лондон, в опит да отговори на нарастващото търсене на интернет услуги в региона.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ