Мъск обеща „амнистия" на спрени потребителски профили в Twitter

Мъск обеща „амнистия на спрени потребителски профили в Twitter

Мъск обеща „амнистия" на спрени потребителски профили в Twitter

Илон Мъск заяви, че  Twitter ще предостави „обща амнистия“ на спрени потребителски акаунти от следващата седмица, след като проведе анкета дали да направи това за потребители, които не са нарушили закона или са участвали в сериозен спам, предаде Ройтерс.

В анкета, публикувана от Мъск в Twitter в сряда, 72,4% от повече от 3,16 милиона потребители, които участваха, гласуваха в подкрепа на възстановяването на профили, блокирани от социалната мрежа.

„Хората се произнесоха.“, написа милиардерът в социалната мрежа, която придоби миналия месец. „Следващата седмица започва амнистията“., добави той.

Миналата седмица Мъск възстанови някои от спрените по-рано акаунти, включително на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, сатиричния уебсайт Babylon Bee и комика Кати Грифин.

Той написа в социалната мрежа през октомври, че Twitter ще сформира съвет за модериране на съдържание „с много различни гледни точки“. Мъск каза, че няма да се вземат важни решения за съдържание или възстановяване на акаунти преди свикването на съвета.

Хаос и напрежение белязаха първите няколко седмици на милиардера като собственик на Twitter. Той уволни топ мениджъри, включително бившия главен изпълнителен директор Параг Агарвал, като по-късно стана ясно, че висши служители, отговарящи за сигурността и поверителността, са напуснали.

Тези оставки привлякоха внимание на Федералната търговска комисия на САЩ (FTC), чийто мандат включва защитата на потребителите. Тя заяви, че наблюдава случващото се в Twitter с „дълбока загриженост“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ