Мъск разпусна борда на директорите на Twitter

Мъск разпусна борда на директорите на Twitter

Мъск разпусна борда на директорите на Twitter

Илон Мъск разпусна борда на директорите на Twitter, бетонирайки контрола си върху социалната мрежа, пише Би Би Си, позовавайки се на документи до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Мултимилиардерът ще бъде главен изпълнителен директор на компанията, след като миналата седмица финализира придобиването й, слагайки край на няколко месеца на несигурност относно бъдещето на сделката за 44 млрд. долара.

Мъск внася бързи промени в платформата, която се използва от политици и журналисти по целия свят. Реформите, които той обмисля, включват промени в начина, по който Twitter проверява акаунти, както и съкращения на работни места.

„Вашингтон пост“ съобщи, че в момента се обсъжда първи кръг от съкращения, които могат да засегнат 25% от персонала на компанията.

Twitter не е отговорил на искане за коментар от Би Би Си относно тази информация.

Досегашното ръководство на компанията вече бе отстранено, като на негово място се очаква Мъск да привлече свои съюзници. Сред тях е технологичният инвеститор Джейсън Калаканис, който смени биографията си в Twitter на „chief meme officer“.

Той започна тема в Twitter, за да поиска мнения на потребители по редица теми - от реклама до видео.

Калаканис също попита колко биха платили хората, за да получат верификация, като това става на фона на съобщенията, че Twitter може да таксува хората с 20 долара на месец, за да запазят сините отметки, които показват потвърдени акаунти.

Съоснователят на Twitter Джак Дорси е прехвърлил целия си дял от 18 милиона акции, който се оценяват на почти 978 милиона долара при цена за изкупуване от 54,20 долара, в новата частна компания на Мъск, става ясно от декларация до SEC.

Дорси, който напусна борда на Twitter през май, подкрепи покупката на фирмата от Мъск.

Мъск, който също ръководи производителя на електрически автомобили Tesla, промени биографията в профила си в сайта на социалните медии на „Chief Twit“ след поглъщането. Оттогава е актуализиран до „Оператор на гореща линия за жалби в Twitter“.

Сега той е едноличен директор на Twitter, показа друг документ от понеделник.

Деветте отстранени директори включват бившия председател на борда Брет Тейлър и бившия главен изпълнителен директор Параг Агравал.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ