Мъск търси някой „достатъчно глупав“, за да го замести на ръководния пост на Twitter

Мъск търси някой „достатъчно глупав“, за да го замести на ръководния пост на Twitter

Мъск търси някой „достатъчно глупав“, за да го замести на ръководния пост на Twitter

Милиардерът Илон Мъск заяви, че ще се оттегли от поста главен изпълнителен директор на Twitter, след като си намери заместник, предаде Ройтерс.

Той обаче подчерта, че след това ще продължи да управлява някои ключови подразделения на платформата за социални медии.

„Ще подам оставка като главен изпълнителен директор, веднага щом намеря някой, който е достатъчно глупав, за да поеме работата! След това просто ще управлявам екипите за софтуер и сървъри“, написа Мъск в Twitter.

Придобиването на Twitter от Мъск за 44 млрд. долара през октомври беше белязано от хаос и противоречия, като някои инвеститори се опасяват, че социалната мрежа разсейва Мъск и му пречи да управлява добре производителя на електрически автомобили Tesla.

Това е първият случай, в който Мъск споменава, че ще се оттегли от ръководния пост на платформата за социални медии, след като потребителите на Twitter подкрепиха тази идея в анкета, която самият той проведе в социалната мрежа.

В анкетата 57,5% от около 17,5 милиона души гласуваха „да“ на въпроса на Мъск: „Трябва ли да отстъпя от ръководния пост на Twitter?”, докато 42,5% бяха против идеята. Той каза, че ще се съобрази с резултатите, но не посочи времева рамка кога ще се оттегли.

Резултатите от допитването сложиха край на бурна седмица, която включваше промени в политиката за поверителност на Twitter и спиране, последвало от възстановяване, на акаунти на журналисти, което предизвика критики от новинарски организации, групи за застъпничество и официални лица в цяла Европа.

Призивите на Уолстрийт към Мъск да се оттегли нарастват от седмици, като в последно време дори най-големите привърженици на Tesla сред инвеститорите под въпрос фокуса на милиардера върху платформата на социалните медии и как това отвлича вниманието му от  управлението на производителя на електромобили.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ