Samsung показа фурна и хладилник с изкуствен интелект и лаптоп с гъвкав екран

Samsung показа фурна и хладилник с изкуствен интелект и лаптоп с гъвкав екран

Samsung показа фурна и хладилник с изкуствен интелект и лаптоп с гъвкав екран

Samsung създаде вградена кухненска фурна и хладилник Flex с елементи на изкуствен интелект. С камера с изкуствен интелект, седеминчов екран и сензорни контролери, фурната може да готви, да вари на пара и да пържи в режим на аерогрил. В този случай камерата визуално определя съставката и веднага предлага оптималния режим за нейното приготвяне. Освен това предупреждава навреме собственика за опасността от изгаряне.

Процесът на готвене може да бъде контролиран с помощта на сензорния екран или приложението SmartThings. Ако желаете, можете да увековечите в снимка или да заснемете видео с вашето кулинарно творение и да го пуснете в интернет.

Хладилникът Flex с четири врати изглежда не по-малко технологично обогатен. Неговата витрина е 32-инчовият сензорен екран Family Hub+, който позволява на членовете на семейството да използват множество интелигентни домашни приложения едновременно. Хладилникът е оборудван с вграден хъб SmartThings, така че можете да свържете съвместими устройства към него. Камера с изкуствен интелект, инсталирана вътре, анализира продукти и етикети, което ви позволява да контролирате хранителните си запаси.

Междувременно можете да се запознаете с мобилните телефони Fold and Flip, също произведени от Samsung. На изложението CES 2023 Samsung показа прототип на гъвкавия екран Flex Hybrid, предназначен да бъде инсталиран вече и в лаптопи.

Такива дисплеи са предназначени да подобрят качеството на възприемане на съдържанието и да изведат комфорта при използване на устройства на съвсем ново ниво. Представената концепция предлага екран от 10,5 инча и система за отваряне с панти. Ако е необходимо, екранът може да бъде увеличен до 12,4 инча благодарение на прибиращата се част в десния край.

Подробните спецификации на новия дисплей все още не са налични, но фактът, че екранът беше представен на най-голямото световно технологично изложение в Лас Вегас, дава известна надежда, че той ще влезе в производствени устройства. Джаджите с плъзгащи се и гъвкави екрани могат да бъдат особено полезни за тези, които предпочитат да работят мобилно и изпитват неудобства от устройства, които са твърде малки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ