Samsung представи своя смарт пръстен

Samsung представи своя смарт пръстен

Samsung представи своя умен пръстен Galaxy Ring , предаде Си Ен Би Си. Южнокорейският технологичен гигант се стреми да интегрира своите продукти – като смартфони и носими устройства, и да предлага функции за проследяване на здравето.

Galaxy Ring, за който Samsung говори от  няколко месеца, представлява лек пръстен, оборудван със сензори, предназначени за наблюдение на здравето 24 часа в денонощието, каза компанията на събитието Galaxy Unpacked в сряда в Париж, Франция.

Навлизането на Samsung в нова продуктова категория идва в момент, когато продажбите на смартфони леко се възстановяват, но потребителите чакат повече време, за да сменят мобилните си устройства. По тази причина компании от сектора разработват допълнителни електронни продукти, които да продават.

Galaxy Ring добавя ново устройство към портфолио на Samsung, което може да проследява здравословни функции заедно със смартфоните и смарт часовниците. През последните няколко години Samsung се опитва да пусне на пазара своите здравни приложения, които стават все по-популярни сред потребителите и са основата причина за покупка на подобни продукти.

И Samsung позиционира пръстена като устройство, което да се носи заедно със смарт часовник и със смартфон, захранван от софтуер с изкуствен интелект, за да предложи цялостна картина на здравето на човека - ход, който може да помогне за увеличаване на продажбите на други продукти.

„Това ще бъде звездата на шоуто, като всички погледи са насочени към това ново устройство и категория за Samsung“, каза Паоло Пескаторе, основател на PP Foresight.

Пескаторе каза, че Ring е „продукт, който може да помогне за стимулиране на продажбите на смартфони и да мигрира потребителите към неговата платформа“.

От Samsung казват, че Galaxy Ring може да наблюдава следните неща:

Сън: Устройството може да следи движението на човек по време на сън, латентност на съня, сърдечна и дихателна честота и да дава анализ на качеството на съня.

Менструален цикъл: Samsung казва, че използва температурата на кожата, за да помогне за проследяване на менструалния цикъл.

Сърдечен ритъм: Galaxy Ring може да информира потребителите, когато пулсът им е необичайно висок или нисък. Потребителите могат също да проверяват пулса си в реално време.

Упражнения: Galaxy Ring може да разпознае вида тренировка или дейност, с която човек се занимава.

Galaxy Ring тежи между 2,3 грама и 3 грама, в зависимост от размера, който купувате. Устройството се предлага в три цвята.

Samsung посочва, че батерията на Galaxy Ring може да издържи до седем дни. Има преносим калъф за зареждане.

Samsung Galaxy Ring ще бъде наличен за покупка от 24 юли на цена от 399,99 долара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ