Новата социална мрежа на Meta счупи рекорда на ChatGPT за най-бързо достигнати 100 млн. регистрации

Новата социална мрежа на Meta счупи рекорда на ChatGPT за най-бързо достигнати 100 млн. регистрации

Социалната мрежа Threads на Meta Platforms отчете над 100 млн. регистрации в рамките на първите пет дни след появата си в магазините за мобилни приложения на Google и Apple, детронирайки ChatGPT като онлайн платформата, преминала този праг за най-кратко време, предаде Ройтерс.

Threads поставя рекорди за ръст на потребителите от дебюта си в сряда, като знаменитости, политици и други новинари се присъединиха бързо към платформата, която се разглежда от анализатори като първата сериозна заплаха за приложението за микроблогинг Twitter, което е собственост на Илон Мъск.

„Това е най-вече органично търсене и дори още не сме започнали много промоции“, каза главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг в публикация в Threads, в която обяви постижението. За отбелязване е, че платформата дори все още не е пусната в Европа.

Спринтът на приложението до 100 милиона потребители беше много по-бърз от този на притежавания от OpenAI ChatGPT, който се превърна в най-бързо развиващото се потребителско приложение в историята през януари - около два месеца след премиерата си, според проучване на UBS.

Twitter имаше близо 240 милиона монетизируеми ежедневни активни потребители към юли миналата година, според последния публичен отчет на компанията преди придобиването й от Мъск. Данните от компаниите за уеб анализи обаче показват, че оттогава насам употребата на платформата е намаляла.

Уеб трафикът на Twitter е намалял с 11% спрямо предходната година в дните след стартирането на Threads, в сравнение със спад от 4% на годишна база през юни, сочат данни на Similarweb.

Матю Принс, главен изпълнителен директор на фирмата за интернет инфраструктура Cloudflare, сподели графика, показваща подобна траектория в пост в Twitter в неделя, и каза, че трафикът на Twitter „потъва“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ