Гърция очаква над един милион гости през първата седмица на август

Гърция очаква над един милион гости през първата седмица на август

Гърция очаква над един милион гости през първата седмица на август

Гърция очаква над един милион посетители през първата седмица на август, обяви министърът на туризма Василис Кикилиас, цитиран от GTP.

В интервю за местни медии той подчерта, че туристическата индустрия е ключов двигател на икономиката, добавяйки, че само през май приходите от индустрията са с 26 млн. евро повече спрямо същия месец на 2019 г.

По данни на министерството пристигащите международни полети през юли надхвърлят 950 000 на седмица.

Топ дестинации за следващите седмици, според Кикилиас, са Атина , Солун , Южноегейските острови , Цикладите , Крит и Корфу . Търсенето на по-малко известни дестинации също е силно, изтъкна той, добавяйки, че „брандът Гърция“ печели значителна позиция.

Министърът подчерта важността на удължаването на туристическия сезон, което е основен приоритет и се постига чрез преговори с туроператори и авиокомпании за услуги до декември.

Накрая той повтори призива си към северноевропейците да посетят Гърция извън сезона, позовавайки се на прекрасното време, качествените услуги и първокласните възможности за настаняване.

 Удължаването на туристическия сезон предлага значителна добавена стойност, тъй като генерира приходи за местните общности, като същевременно подкрепя бизнеса и служителите в туристическата индустрия. „Нашата цел е да субсидираме работни места, така че работниците – особено сезонните – да могат да останат на работните си места“, заключи министърът на туризма Кикилиас.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ