Какво питат страхотните кандидати по време на интервю за работа

Какво питат страхотните кандидати по време на интервю за работа

Какво питат страхотните кандидати по време на интервю за работа

Бъдете честни. Вдигнете ръка, ако според вас тази част от интервюто за работа, в която питате кандидата: "Имате някакви въпроси към мен?" е загуба на време.

Проблемът е, че повечето кандидати не ги е грижа за вашите отговори, те просто се надяват да направят добро впечатление като задават "умни" въпроси. В този момент за тях какво вие отговаряте не е толкова важно. Страхотните кандидати обаче задават въпроси и искат отговори, защото по този начин те оценяват вашата фирма и дали наистина искат да работят за нея.

Тук следват пет въпроса, които добрите кадри задават на потенциалните си шефове, по време на интервю за работа. Изброява ги Джеф Хейдън в Inc.com:

1. Какво очаквате да постигна в първите 60 до 90 дни?

Подходящите кандидати искат да работят добре от първия ден. Те не желаят да прекарат седмици или месеци в опознаване на организацията. Искат да направят разлика - веднага.

2. Кои са общите качества на вашите най-добри служители?

Те също искат да бъдат страхотни дългогодишни служители. Всяка организация е различна и основните качества на най-добрите служители в тези организации също. Може би най-добрите служители работят повече часове. Може би творчеството е по-важно от методологията. Те искат да знаят какво е отличителното.

3. Кои са тези няколко неща, които наистина дават резултати в компанията?

Служителите са инвестиция, както и всеки служител би трябвало да генерира положителна възвръщаемост на неговата или нейната заплата. (В противен случай защо те ще са на щат?) Във всяка работа някои дейности имат по-голямо значение, отколкото други. Страхотните кандидати искат да знаят, че успехът на компанията им помага да успеят.

4. Какво правят служителите в свободното си време?

Разбира се, това е труден въпрос. Освен ако дружеството е наистина малко, всеки интервюиращ може да отговори. Това, което е важно е, че кандидатът иска да се увери че има приемлива възможност да съчетава личния с професионалния си живот.

5. Как смятате да се справите с ...?

Всеки бизнес е изправен пред голямо предизвикателство: технологични промени, конкуренти, навлизащи на пазара, променящите се икономически тенденции. Така че, докато кандидатът може да вижда вашата компания като трамплин, той все още се надява за растеж и напредък ... и ако все пак в крайна сметка си тръгне, той иска да бъде по негово желинаие, а не защото сте били принудени да закриете бизнеса.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ