Управление

Лица

|

Стефана Здравкова става главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп

Стефана Здравкова става главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп

Стефана Здравкова е новият главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп от днес, обявиха от United Group, водещ доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа и собственик на българската медийна група.

Тя поема поста от  Дирк Геркенс, който управляваше компанията от ноември 2021. Той ще продължи да бъде директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на United Media - медийното подразделение на United Group, което оперира в 8 държава и остава председател на управляващия борд.

В последните три години Стефана Здравкова заемаше поста изпълнителен директор на една от водещите медийни дигитални компании в България - Нет Инфо. Сред постиженията ѝ на тази позиция от United Group изброяват растежа на основните дигитални продукти abv.bg и nova.bg, успешното развине и прилагане на иновативна стратегия за сайтове с намерение за покупка, едновременно с въвеждането на нови рекламни продукти и партньорства в продажбите. "Това я отличава като ключова фигура в дигиталната трансформация на Нова Броудкастинг Груп.", подчертават собствениците на Нова Броудкастинг Груп

Стефана Здравкова има и доказан опит за изграждане и утвърждаване на отлични екипи и винаги е работила за най-иновативните компании в съответните бизнес сфери, допълват от медийната група. Преди да се присъедини към Нет Инфо, тя е била директор за България на eMAG от 2016 до декември 2018 година. Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в големи мултинационални компании като XEROX, Siemens Mobile, Logitech & Toshiba Europe.

„Експертизата на Стефана в постоянно променящия се дигитален святтази сфера ще бъде ключова за бъдещото развитие на нашите медии, тъй като всички ние живеем в ерата на видео съдържанието, което широко се консумира на дигитални платформи. В допълнение, нашият нов главен изпълнителен директор ще бъде базиран в София, което, заедно със стратегическото й мислене и отличния опит в изпълнението на сложни и предизвикателни проекти, ще допринесе за дългосрочното планиране и постоянния растеж на компанията“, коментира заяви Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ