Стефана Здравкова става главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп

Стефана Здравкова става главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп

Стефана Здравкова става главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп

Стефана Здравкова е новият главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп от днес, обявиха от United Group, водещ доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа и собственик на българската медийна група.

Тя поема поста от  Дирк Геркенс, който управляваше компанията от ноември 2021. Той ще продължи да бъде директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на United Media - медийното подразделение на United Group, което оперира в 8 държава и остава председател на управляващия борд.

В последните три години Стефана Здравкова заемаше поста изпълнителен директор на една от водещите медийни дигитални компании в България - Нет Инфо. Сред постиженията ѝ на тази позиция от United Group изброяват растежа на основните дигитални продукти abv.bg и nova.bg, успешното развине и прилагане на иновативна стратегия за сайтове с намерение за покупка, едновременно с въвеждането на нови рекламни продукти и партньорства в продажбите. "Това я отличава като ключова фигура в дигиталната трансформация на Нова Броудкастинг Груп.", подчертават собствениците на Нова Броудкастинг Груп

Стефана Здравкова има и доказан опит за изграждане и утвърждаване на отлични екипи и винаги е работила за най-иновативните компании в съответните бизнес сфери, допълват от медийната група. Преди да се присъедини към Нет Инфо, тя е била директор за България на eMAG от 2016 до декември 2018 година. Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в големи мултинационални компании като XEROX, Siemens Mobile, Logitech & Toshiba Europe.

„Експертизата на Стефана в постоянно променящия се дигитален святтази сфера ще бъде ключова за бъдещото развитие на нашите медии, тъй като всички ние живеем в ерата на видео съдържанието, което широко се консумира на дигитални платформи. В допълнение, нашият нов главен изпълнителен директор ще бъде базиран в София, което, заедно със стратегическото й мислене и отличния опит в изпълнението на сложни и предизвикателни проекти, ще допринесе за дългосрочното планиране и постоянния растеж на компанията“, коментира заяви Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ