Офисът е много повече от 4 стени

Офисът е много повече от 4 стени

Офисът е много повече от 4 стени

За служителите, в която и да е компания офисът е много повече от четири стени, куп бюра, лаптопи и кафе машина. Офисът е инструмент за набиране на персонал, втори дом, място да се срещнете с приятели, място да се вдъхновите и особено за предприемачите с големи цели мястото, което ще послужи като трамплин в изграждането на следващия милиард долара за компанията, пише Кристиан Лагорио за Inc.com. Така че не е чудно, че толкова много мениджъри са обсебени от офис дизайна.

Джейсън Фридман, основател на 42Floors е един от тези мениджъри. "Основната работа на изпълнителния директор е да създаде място, където хората могат да свършат невероятна работа", казва той. Мотото на 42Floors, която е базирана в Сан Франциско, е "да открият и да създадат свой офис мечта. "Мисля, че ключът е: Да ви е грижа за вашата култура на компанията", споделя Фридман.

Безспорно е, че грубо дяланите дървета носят усещане за природа и свеж вид. "Сега най-странното нещо на мода в света е, че дизайнерите са принудени да харчат скандални суми, за да накарат скъпия материал по стените и тавана да изглежда евтин и есстествен", казва Фрийдман. Това е вид психологическа игра.

"Тези материали напомнят за времето, когато хората са строили наистина, а не са ги използвали готови", казва Марк Кушнер, основател и главен изпълнителен директор на Architizer, социална мрежа за архитекти и интериорни дизайнери.

Сред такъв интериор служителите се чувстват сякаш изграждат нещо от земята. "Хората искат да чувстват, че са част от нещо по-голямо, от самите тях", казва Фрийдман. "И когато сте в него, когато бюрото на Марк Зукърбърг е просто друго бюро, йерархията я няма и всеки се чувства част от нещо специално“, допълва той.

През последните няколко години, отдалечаването от структурните и преминаването към по-отворени етажни планове, където сътрудничеството е толкова просто стана изключително популярно. Може би почти твърде популярно - някои дизайнери смятат, че това не е най-типичният начин да направиш един офис "готин".

Денис Чери, дизайн директор на Studio O + A, което е проектирало офисите на Facebook, AOL, Microsoft и Yelp, вярва в значението на това, което тя нарича "висши пространства": пространства, които не са конферентни зали и не са лични бюра. Това са тизи зони, разработени така че хората да могат да се фокусират, без да бъдат "заключени" в стая с бели стени.

"Пространство, което е общо е също толкова неуспешно, колкото и пространството, обособено в отделни помещения“, казва тя. "Става въпрос за намиране на баланса. Това съотношение зависи от вида на работата в компаниите", е нейният съвет.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ