Първо ценностите, после уменията

Първо ценностите, после уменията

Първо ценностите, после уменията

Няма две компании, където процесите за наемане на хора да са еднакви. Очевидно е, че се нуждаете от различни критерии за оценка, за да определите уменията на хората, които биха могли да имат успех на различни позиции. Но уменията не разказват цялата история на един човек, пише Harvard Business Review.

Всяка компания има нужда от служители, които споделят сходни принципи и ценности. Служителите, които се придържат към единна корпоративна култура, постигат по-лесно целите си. От тази гледна точка има три основни съвета, към които може да се придържате при наемането на хора.

Не изисквайте от кандидатите да кажат как ще допринесат за стойността на фирмата ви, нека ви покажат. Можете да научите много повече за един човек, като гледате как си взаимодейства с други кандидати за работа или служители. Изгответе сценарии от реалния живот на компанията, при които кандидатите да покажат какво умеят: отворени ли са за смело общуване, поемане на риск, притежават ли бързина, качества за работа в екип.

Бъдете кристално ясни относно фирмената култура и ценности. Не искате да наемете някой, които е обречен на провал, който да губи своята и вашата енергия, нали? Да бъдете директни е най-добрият начин да предотвратите подобна грешка. Бъдещите сътрудници ще си тръгнат сами, ако не вярват, че могат да се приобщат към вашата култура.

Не комбинирайте интервюто за умения с интервюто за стойности. Когато стойностите са оценени отделно в процеса, е много вероятно да научите нещо, което бихте пропуснали, ако кандидат се стреми да покаже едновременно уменията и ценностите, в които вярва.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ