Microsoft с нов изпълнителен директор в началото на 2014 г.

Microsoft с нов изпълнителен директор в началото на 2014 г.

Търсенето на нов изпълнителен директор на Microsoft напредва, но изборът не е лесен, няма да приключи скоро и процедурата ще продължи и в началото на 2014 г. Това обяви в блога на компанията Джон Томпсън, член на борда на директорите на Microsoft.

Бордът на директорите се старае да избере наследник на Стив Балмър, който да удовлетвори всички заинтересовани страни - акционери, потребители, клиенти, партньори и служители, обяснява Томпсън.

Припомняме, че в края на август Microsoft обяви, че дългогодишният главен изпълнителен директор Стив Балмър ще напусне компанията в рамките на 12 месеца, след като софтуерният гигант избере негов наследник. От своя страна Балмър направи зрелищно сбогуване в стил "Оne man show" на годишната конференция със служителите на компанията.

Специално назначена  комисия продължава да разглежда както външни, така и вътрешни кандидати за позицията. Сред спряганите имена за поста са това на главния изпълнителен директор на Ford Алън Мълали, както и на завърналия се в Microsoft от Nokia Стивън Елоп.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ