Събитие предлага на студентите да научат повече за инвестициите

Събитие предлага на студентите да научат повече за инвестициите

Събитие предлага на студентите да научат повече за инвестициите

Студентите с интерес към света на финансите и инвестициите могат да научат повече за него в предстояща симулация на име "Левчето".

Симулацията ще се проведе за пета поредна година на 28 май от 10:00 ч. в Аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски".  

"Левчето" цели да стимулира развитието на финансовата култура у младите хора. Платформата позволява на студенти от различни специалности с интерес към финансовия сектор да се докоснат до света на инвестициите, като събитието ще срещне професионалисти от сферата на фондовите пазари с участниците в него.

Инициативата се стреми да изгради по-добра финансова култура сред младите. Тя ще представи пред тях основни термини и понятия от областта. Симулацията пресъздава динамиката на фондовата борса. На участващите се предоставя възможност да търгуват с акции, облигации и валута. В началото всеки един участник разполага с ЛЕВЧЕ начален капитал, равняващ се на 10 000 виртуални лева. За най-добре представилите се участници, показали най-високи резултати, са предвидени парични награди на обща стойност от 2000 лв.

Събитието се подкрепя още от Комисия финансов надзор, отбелязват организаторите от АIESEC България - българското подразделение на най-голямата международна младежка организация в света. AIESEC се фокусира върху изграждане на позитивни лидери за обществото, като създава бизнес проекти, професионални и социални стажантски програми в 127 държави. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ