Анализатори очакват рекордни загуби на шестте най-големи американски банки от необслужвани заеми

Анализатори очакват рекордни загуби на шестте най-големи американски банки от необслужвани  заеми

Шестте най-големи американски банки ще отбележат през второто тримесечие на тази година най-високите отписвания на дългове от началото на пандемията от коронавирус досега заради необслужвани кредити на фона на повишените лихви, прогнозират анализатори. Това съобщава Financial Times.

Консенсусната прогноза предвижда, че общите загуби по заеми от JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Citigroup Inc., Wells Fargo, Goldman Sachs Group и Morgan Stanley ще достигнат 5 млрд. долара за периода  април-юни.

Допълнителните удръжки към резервите за покриване на евентуални загуби ще възлизат на 7,6 млрд. долара, смятат анализатори.

Кредитните карти и заемите за закупуване на бизнес имоти са изложени на особен риск. Експерти изчисляват, че лошите дългове на клиентите на JPMorgan по кредитни карти през последното тримесечие ще възлязат на 1,1 млрд. долара.

Wells Fargo, най-голямата американска банка на пазара за кредитиране на недвижими имоти, информира инвеститорите за допълнителен резерв от 1 милиард долара.

Банките традиционно са сред първите, които публикуват тримесечни отчети. JPMorgan Chase, Citigroup и Wells Fargo ще публикуват финансови показатели на 14 юли, BofA и Morgan Stanley ще докладват на 18 юли, Goldman на 19 юли.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ