Binance ще спасява закъсали крипто фирми с фонд за 1 млрд. долара

Binance ще спасява закъсали крипто фирми с фонд за 1 млрд. долара

Binance ще спасява закъсали крипто фирми с фонд за 1 млрд. долара

Крипто борсата Binance в четвъртък обяви нови подробности за своя фонд за възстановяване на индустрията, който има за цел да подкрепи затруднените фирми от сектора след пагубния фалит на FTX, предаде Си Ен Би Си.

В публикация в своя блог Binance съобщи, че ще отдели 1 млрд. долара като първоначални средства за фонд за възстановяване. Компанията може да увеличи тази сума до 2 милиарда долара в даден момент в бъдещето, „ако възникне необходимост“.

Освен това тя е получила 50 млн. долара от крипто инвестиционни фирми, включително Jump Crypto, Polygon Ventures и Animoca Brands, които са се ангажирали с осигуряване на помощ за сектора.

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпън Джао сподели публичния адрес на портфейла със средствата и добави: „Правим това прозрачно.“ Публичните блокчейн данни, прегледани от Си Ен Би Си, показаха баланс от около 1 мрлд. в собственият стейбълкойн ( криптовалута, чиято стойност е обвързана с други активи, обикновено щатски долар) на Binance – BUSD.

BUSD е стейбълкойн, издадена от фирмата за блокчейн инфраструктура Paxos и е одобрена и регулирана от Държавния департамент на финансовите услуги на Ню Йорк, се посчва уебсайта на Paxos

Фондът е опит на Binance да поддържа крипто индустрията на повърхността, след като борсата FTX на противоречивия предприемач Сам Банкман-Фрайд подаде молба за защита от фалит в САЩ по-рано този месец.

Джао се очерта като новият месия за затъналата в проблеми индустрия, запълвайки празнина, оставена от Банкман–Фрайд, чиято компания беше купила или инвестирала в редица крипто фирми, изпитващи затруднения, включително Voyager Digital и BlockFi, преди самата тя да рухне.

Binance каза, че новият инструмент „не е инвестиционен фонд“ и е предназначен да подкрепя компании и проекти, които „не по тяхна вина са изправени пред значителни краткосрочни финансови затруднения“. Джао каза по-рано, че намерението му е да предотврати по-нататъшни „ефекти на каскадно заразяване“, произтичащи от колапса на FTX.

Binance заяви, че очаква програмата да продължи около шест месеца. Приема заявления от инвеститори за внасяне на допълнителни средства.

Крипто борсата посочи още, че е „гъвкава по отношение на инвестиционната структура“ и приема вноски в дигитални монети, пари в брой и дълг. „Очакваме отделните ситуации да изискват персонализирани решения“, добавиха от компанията.

Около 150 компании вече са кандидатствали за подкрепа от фонда, каза Binance.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ