Братът на Борис Джонсън напуска крипто борсата Binance

Братът на Борис Джонсън напуска крипто борсата Binance

Братът на Борис Джонсън напуска крипто борсата Binance

Джo Джoнcън, който е брат на бившия британски премиер Борис Джонсън, е подал оставка от консултативния съвет на ĸpиптo бopcaтa Віnаnсе за Обединеното кралство, съобщи компанията, цитирана от Ройтерс.

През септември Джонсън се присъедини като съветник към Bifinity - компания за платежни технологии, която Binance стартира през март тази година, припомня в. „Телеграф“, който първи съобщи новината за неговото напускане.

Знаменитости и други видни привърженици на крипто опитват да се дистанцират от зараждащия се клас активи, след като съперникът на Binance - FTX обяви фалит миналия месец заради криза на ликвидността.

„Лорд Джонсън наскоро пое ролята на изпълнителен председател на FutureLearn. Той ще се фокусира върху новата си роля в платформата за дигитално обучение и се стреми да намали други дейности“, съобщи Binance в изявление, изпратено по имейл.

Говорител на Джонсън не е отговорил на исканията на Ройтерс за коментар.

Ройтерс съобщи през октомври, че Binance е търсила начини да заобиколи регулаторния контрол във Великобритания. Миналата година Службата за контрол на финансовото поведение (Financial Conduct Authority - FCA) предупреди, че Binance не притежава никаква форма на разрешение да предлага услуги, регулирани от Великобритания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ