HSBC реорганизира подразделението си за инвестиционно банкиране

HSBC реорганизира подразделението си за инвестиционно банкиране

Британската HSBC Holdings P реорганизира своето подразделение за инвестиционно банкиране, съобщава Bloomberg , позовавайки се на информирани източници.

Според тях ръководството на това подразделение е взело решение да обедини редица отраслови екипи от анализатори. Очаква се това да им позволи да работят по-ефективно.

През последните години подобни стъпки бяха предприети от Citigroup. По-специално инвестиционната банка обедини секторите на технологиите и комуникациите в една отраслова група и създаде широка група с фокус върху секторите на здравеопазването, потребителските стоки и търговията на дребно. Citigroup създаде и екип, фокусиран върху енергетиката, минното дело и химическата промишленост.

"Обслужването на клиентите е наш приоритет и за да го постигнем, трябва да гарантираме, че разполагаме с правилните хора на правилните места", заяви говорител на HSBC.

HSBC намалява броя на служителите в подразделението си за инвестиционно банкиране и не бърза да намери заместници на напусналите през последните месеци служители. Bloomberg също така съобщи, че банката се стреми да съкрати разходите си и е наредила на инвестиционните банкери да намалят разходите за пътувания, както и да подобрят ефективността си.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ