Отвъд традиционната търговия: Революцията на сметките с нулев спред с Admirals

Отвъд традиционната търговия: Революцията на сметките с нулев спред с Admirals

Отвъд традиционната търговия: Революцията на сметките с нулев спред с Admirals

Oпитните трейдъри и инвеститори винаги имат предвид няколко тайни ключа към успешни сделки. Един от тях се съдържа в отговора на въпроса „Какъв е спредът?“. Особено, когато търговията се осъществява през посредници. Защо? Защото това е едно от основните и важни условия за по-добри резултати и оптимизиране на печалбите.

Но, какво все пак е спред?

За инвеститори и трейдъри спредът обикновено е разход. За онлайн брокерите е обратното – спредът е един от основните източници на приходи, наред с комисионни и суап такси. А за целите на дефиницията, казано накратко, спред е разликата между два типа цени в търговията на финансовите пазари: т.нар. бид цена и аск цена.

И бид, и аск цената са свързани с котирането на цените на финансовите пазари и представляват най-добрата потенциална цена, на която даден финансов актив може да бъде закупен или продаден.

Бид цената (б.р. цена купува) е тази, която даден купувач е склонен да плати, за да притежава даден финансов актив.

Аск цена (б.р. цена продава) е съответно цената, която някой продавач е склонен да получи, за да продаде даден финансов актив.

Доколкото с термина „спред“ се означава разликата между цена бид и цена аск, често във Форекс търговията може да срещнете понятието „бид аск спред“.

В повечето случаи спредът е един от основните разходи за трейдърите и инвеститорите. Затова откриването на брокер, който предлага ниски спредове е влиятелен фактор върху крайните резултати. Представете си сега какво би означавало в това уравнение да заменим неизвестното с „търгуване с нулев спред“.

Възможно ли е изобщо да се търгува без спред или поне със спред, близък до нула?

Връщаме се пак към тайните ключове на опитните трейдъри и инвеститори и откриваме, че тук отговорът е „Да, има такава възможност“ и тя е причината за наблюдаваното напоследък масово преминаване към опции за директна търговия от ново поколение като транзакции чрез технологията NDD (б.р. No Dealing Desk) и ECN сметки, които са без оперативни разходи за брокера. На ECN, което по същността си е електронна комуникационна мрежа по принцип се гледа като на бъдещето на валутните пазари. Известна още и като АТС (б.р. алтернативни системи за търговия), ECN е компютъризирана мрежа, позволяваща търговия с валути и акции извън традиционните борси и на практика служи като свързващо звено между по-малките участници на пазара и техните доставчици на ликвидност.

При този тип сметки, Форекс търговията е напълно възможна с междубанкови спредове 0 или 0,1 пипа /б.р. промяна в курсовата разлика между две валути/ и то при основната валутна двойка EUR/USD.

И ако това е еволюционният следващ етаж в развитието на капиталовите пазари, то надпреварата за превземането му ражда истински революционни разработки в създаването на все по-бързи в оперативно отношение и в същото време максимално облекчаващи процесите решения.

Подобен вид инструменти предлага глобалният, доверен и регулиран онлайн брокер Admirals.

74% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си

Модерните решения

Когато говорим за онлайн търговия, нека все пак не пропускаме, че изборът на надеждна и максимално обърната към целите на всеки трейдър платформа е следващият от тайните ключове за търсените успешни сделки на пазарите. Разбира се, основното предимство е опцията за търгуване на финансовите пазари онлайн и активно управляване на отворените позиции по всяко време на денонощието.

Допълнително и търсено предимство в последно време е възможността за ползване на най-иновативните платформи за търговия като MetaTrader 4 и MetaTrader 5.

И двете са се превърнали в стандарт за валутна търговия, а Admirals предоставя безплатен достъп до тях, както и до MetaTrader Supreme Edition и ценния съветник, порталът Premium Analytics.

Революционният принос на  Admirals към облекчаването на достъпа до търговия с нулеви спредове са сметките  Zero.MT5 или Zero.MT4, където можете да търгувате със спредове в междубанков стил, започващи от 0 пипа.

Надградената Zero.MT5 позволява сделки с 44 валутни двойки и CFD (б.р. ДЗР – договор за разлика) за злато, сребро, петрол и борсови индекси

На сметка Zero.MT5 също така може да се търгува с една от основните валутни двойки EUR/USD със спредове, започващи от 0 пипа, а комисионните зависят от търгувания обем.

  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ