Силни резултати на Netflix дадоха тласък за втори пореден ден на ръстове на Уолстрийт

Силни резултати на Netflix дадоха тласък за втори пореден ден на ръстове на  Уолстрийт

Силни резултати на Netflix дадоха тласък за втори пореден ден на ръстове на Уолстрийт

Висохотехнологичният индекс Nasdaq е днешната приятна изненада на борсовите пазари, отбелязвайки втори ден на ръстове, подкрепени най-вече от отчета на Netflix за силни печалби, съобщава CNBC.

Фючърсите, свързани с Nasdaq 100, добавиха 0,4%. S&P 500 спечели 0,3%, а фючърсите на Dow Jones Industrial Average напреднаха с 44 пункта, или 0,1%у след покачане с около 337 пункта във вторник за Dow и ръст от 1,1% за S&P 500 в предварителната борсова сесия н Уолстрийт.

Акциите на Netflix се покачиха с 13%, след като стрийминг гигантът отчете печалби и приходи, които надминаха прогнозите, както и силен ръст на абонатите за третото тримесечие. С по-висок ръст на предварителния пазара се търгуваха и Meta, Amazon, Microsoft.

Резултатите на технологичния индекс следват промени в прогнозите на някои от играчите на Уолстрийт, отразяващи нагласи за печалби на по-ниски нива на фона на тревогите на инвеститорите от предстояща рецесия.

Печалбите от технологични акции ще бъдат в центъра на внимание през тази седмица в която се очаква водещи играчи като IBM и Tesla да публикуват отчети за представянето си още днес.

Водещите фондови пазари в Европа също стартираха с оптимизъм и на зелена вълна днешната сесия, но после търговята продължи разнопосочно, отбелязва CNBC.

Лондонският FTSE 100 загуби 15,33 пункта или 0,22 на сто до 6921,41 пункта към 11:00 бълг. време.

Във Франкфурт DAX се покачи с 15,32 пункта, или 0,12 на сто до 12 780,93 пункта.

Парижкият CAC 40 намаля с 3,30 пункта или 0,05 на сто до 6063 пункта.

Общоевропейският Stoxx 600 регистрира ръст от 0,2 на сто, като застрахователи, петролни и газови компании и автомобилостроители водеха печалбите.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ