Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 2 до 8 януари 2023

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 2 до 8 януари 2023

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 2 до 8 януари 2023

Започва първата седмица от новата календарна година, в която постепенно ще се завръщаме към работния ритъм. Добрата новина, е че присъствието на планети в знака Козирог, сред тях и Слънцето, ще ни настроят лесно към работата, дисциплината, постоянството. Козирогът е първият знак, с който посрещаме Новата година. Това е знакът, който в най-голяма степен е свързан с целите, постиженията, кариерното и социално развитие.

Основната тема на първата седмица от годината ще бъде поставянето на дългосрочни и значими цели.

Новата година започва с ретрограден Меркурий в Козирог и ретрограден Марс. Меркурий ще бъде ретрограден до 20 януари, което означава, че е необходимо да бъдем предпазливи. Той управлява информацията, контактите, знанието, общуването, всички дейности, свързани с документи и договори, сделки, техниката, пътуванията, движението, ежедневните ни дела и една значима тема - работните процеси, здравето, храненето. По време на ретроградното движение на Меркурий във всички тези дейности могат да настъпят  известни нарушения, спънки, затруднения.

Когато Меркурий е ретрограден не се препоръчват: започване на нова работа, подписване на договори, теглене на кредити, покупка на автомобил, техника, сключване на брак, започване на нова връзка. Необходимо е да се наблегне на факта, че комуникацията е затруднена! Това създава сериозни нарушения във взаимоотношенията. Ретрограден Меркурий не е злосторник, той идва, за да покаже коя част от живота ви се нуждае от ревизиране, преразглеждане и преработване.

Очаквайте „стари“ ситуации да се проявят отново, но вие ще имате шанса да ги промените. Ретроградният Меркурий налага необходимостта от поставяне на спирачка, но и тенденция за приключване на това, което е започнато или е отживяло своето време. Периодът до 21 януари, когато е Новолунието в знака Водолей е неефективен за нови начинания. Той е подходящ за преразглеждане и ревизиране на целите, приоритетите, създаденото до момента. Преразглеждането на договорни, партньорски и лични взаимоотношения ще бъдат водещите теми до 21 януари.

Положителната новина е свързана с транзита на Юпитер, планетата на разширението, усъвършенстването, късмета в знака Овен. Настъпва един положителен и значим период за родените в знаците Овен, Лъв, Стрелец, Близнаци и Водолей. Ако искат да привлекат щастието и да получат подкрепата на Юпитер, знаците Рак, Везни, Козирог ще трябва да положат малко повече усилия или да бъдат по-активни.

ОВЕН

За вас тази седмица, както и в по-голяма степен годината ще бъдат наситени с повече  положителни събития. Това до голяма степен ще важи за тези от вас, които през последните две години успяха да създадат устойчиви структури най-вече в темите, свързани с работа, кариерно развитие  или  семейни отговорности. Въпреки силният импулс, който получавате от Юпитер в Овен, все още се налага да натискате спирачка. Вашият планетен управител Марс е ретрограден до 13 януари, а Меркурий - до 20 януари.

Периодът до 21 януари е  подходящ  да довършите започнати дейности или да въведете нов ред в живота си основаващ  се на придобити: опитност, знания в основната ви дейност. Транзитът на Слънцето в знака Козирог и ретрограден Меркурий поставят акцент в областта на кариерното ви развитие. Тук можете да преразгледате съществуващите структури и да направите корекции, ако е необходимо. Избягвайте конфликти с висшестоящи и колеги, търсете компромисните  решения, а това ще се отрази в положителна посока и на вашите финанси. Можете да дадете шанс на проекти от минал период, за които не сте имали време досега, а това ще се отрази положително на вашите доходи. Моментът подходящ за инвестиции и големи вложения, избягвайте излишни разходи и покупки на скъпи вещи. За да привлечете повече положителни резултати или финанси е необходимо да бъдете внимателни и прецизни в действията си.

ТЕЛЕЦ

За вас новата седмица ще бъде сравнително спокойна, ще можете да насочвате събитията според желанията си. Ретрограден Меркурий ще ви предостави възможност да ревизирате вашите основни цели. Отделете време и определете кои от тях са най-важни за цялата година. Периодът до 21 януари е подходящ да сложите край в едно или друго направление, да разчистите  и се освободите от всичко, което е излишно, ненужно или ограничаващо ви. Първите два месеца от годината са естествено продължение на процесите, които се активираха в живота ви през  2022 г.  Довършвайте, преструктурирайте, променяйте и въздействайте там, където е необходимо. Използвайте пълноценно оставащото време до транзита на Плутон във Водолей, който ще продължи да надгражда и развива активните до този момент процеси в живота ви. За много представители на вашия знак предстоят значими промени, приключване на един период и активиране на нов етап. Работата и кариерното ви развитие ще продължават да бъдат водеща тема. Някои ще постигнат по-висока позиция, а други ще сменят попрището си, ще открият свои таланти, които отговарят на новата ви ценностна система. През настоящата седмица ще ви занимават въпроси свързани с чужбина, пътешествия или уреждане на догори с чуждестранни инвеститори, поставяне на нови по-високи цели свързани с разширяване на вашата дейност през 2023 година.

БЛИЗНАЦИ

Изправени сте пред множество нови идеи и планове, свързани с развитието ви в бъдеще. Желанието ви за действие е силно. Марс в Близнаци все още е ретрограден, а към него от края на миналата година се присъедини и Меркурий, който е ваш планетен управител. Налага се до 21 януари да забавите темпото. Насочете вниманието си към вас самите, довършвайте, финализирайте, освободете място за новите неща, които ще навлязат в живота ви. В периода на ретроградно движение на Меркурий можете да направите анализ на съществуващите взаимоотношения, партньорства, общи финанси  и да приключите с тези взаимоотношения, които ви дърпат назад или са без перспектива. Периодът до 21  януари е подходящ да определите целите си за развитие през годината, да построите правилна стратегия за действие. Нова дейност, нови проекти може да започнете след 21 януари. Получавате  подкрепата на  силни и влиятелни личности, в частност това са ваши партньори или благодетели. През 2023 г. Юпитер в Овен ще ви донесе разширяване на дейността, заслужени резултати от вашите действия през 2022 г., награди и поощрения за минал период, нови приятели. Социалната ви активност ще расте, а това ще внесе промени в средата около вас, приятелския кръг и обкръжението. 

РАК

За някои от вас празниците ще продължават и през тази седмица, а за други седмицата е активна, наситена с работни ангажименти. Действията в посока заемане на по-престижа позиция и  утвърждаване на авторитета ви ще бъдат водещи. Необходимо е да бъдете внимателни, от края на миналата година Меркурий, който отговаря за работните процеси, комуникацията, договорите е ретрограден. Козирог, вашият срещуположен знак, заедно със слънцето, което се намира в него, поставя акцент върху вашите партньорски отношения лични и делови. В периода до 21 януари  може да бъдете предизвикани от вашите партньори, но също така е възможно да разберете на кои партньорства да сложите край, в кои да направите корекции. Тези партньорства, които са доказали своя принос в живота ви във времето се нуждаят от промяна на формата. Чрез повече такт и дипломатичност ще можете да преодолеете конфликтът на интереси между вас и партньорите ви или различните гледни точки, свързани с бъдещите ви цели и работни ангажименти. Нови предложения и идеи за съвместни партньорски отношения няма да липсват, но от вас се изисква да изберете тези партньорства, които ще бъдат с най-малко рискове.

ЛЪВ

Първата седмица от новата 2023 г. е динамична, изискваща да проявите дисциплина и отговорности. Тя поставя акцент върху вашите работни ангажименти, начин на живот и партньорски отношения. Меркурий, който е в знака Козирог е ретрограден. Периодът до 21 януари е подходящ да довършите поетите  работни ангажименти, да преразгледате съществуващи ситуации, да направите корекции чрез по-съвършена форма. Всичко това се случва на фона на повишена натовареност, предизвикателства, усложнени взаимоотношения. Нерешени казуси от минал период  могат да екскалират и да увеличат напрежението. Старайте се да вземете правилни решения и да контролирате емоционалните си изблици. Седмицата ще ви предостави възможност да преразгледате вашите партньорски отношения, до март месец направете неоходимите промени. С преминането на Плутон във Водолей, конфликтността в тази тема ще бъде увеличена. Насочете вниманието  си към партньорите, които ви осигуряват надеждна подкрепа. Темата, свързана с партньорските ви отношения ще продължи да се  развива през цялата година. Лесно ще разрешите спорове, конфликти ако пренасочите вниманието от себе си към другият. Пазете здравето си, не са изключени вирусни инфекции.

ДЕВА

Първата седмица от 2023 г. започва с ретрограден Меркурий в знака Козирог. Меркурий е вашият планетен управител и когато е в ретроградно движение всички препоръки, свързани с него за вас важат в по-голяма степен. До 21 януари не се препоръчва да започвате нови дългосрочни проекти.  В периода на ретрограден Меркурий се налага да забавите темпото. При тези от вас, които започнаха през изминалия месец нов бизнес проект, самостоятелна дейност, творците и политиците, ретро-Меркурий може да внесе забавяния или затруднения, необходимост от преразглеждане на започнатото, подобряване. Тези, които имат утвърдени позиции в съответните области могат да внесат обновление чрез преструктуриране на дейността. В личен план любовните ви връзки се нуждаят от ревизиране, изясняване и определяне на посоката. Възможно е стара любов да бъде възродена. Дайте живот на проекти, които досега са били покрити с прах. Ретрограден Меркурий ще ви помогне да възстановите нарушени взаимоотношения с вашите деца или да отделите повече време за самите себе си.

ВЕЗНИ

Новата 2023 г. започва с ретрограден Меркурий в Козирог, но и с друга кардинална промяна - Юпитер, планетата на късмета в знака Овен. Двата знака Козирог и Овен са в напрегнати аспекти към вашия слънчев знак Везни. Двете важни теми, в които те ще създадат нови обстоятелства са вашите дом и семейство и партньорски взаимоотношения. В първите дни от седмицата ще се наложи да положите усилия, за да поддържате равновесието. Ретрограден Меркурий ще активира теми от минал период свързани с вашето семейство, дом, имоти, взаимоотношения с родители. Изясняване на взаимоотношения, довършване на започнатото, повече време и енергия към дома и семейството. Възможно е отговорностите ви към родителите ви да се увеличат. Довършете старото, за да направите път на новото. Имате възможност да подобрите средата си на съществуване, домашният комфорт. Предпазвайте се от пренатоварване, то може да ви направи критични и капризни, а това ще създаде допълнителни усложнения. Ако условията ви на живот го позволяват, дайте си почивка. Преразгледайте живота си през последните години, определете целите си и посоката за 2023 г. След 21 януари можете да започнете активна дейност за постигане на това, което искате.

СКОРПИОН

Първата седмица от новата година започва с ретрограден Меркурий в знака Козирог. Ако сте имали намерение да започнете нещо ново, нов проект, дейност ще се наложи да изчакате до 21 януари. Обичате предизвикателствата, но в този период заложете на сигурността. В края на миналата година работните ви ангажиментите ви и отговорности бяха повишени. През тази седмица можете да финализирате процесите, които се активираха в последните две седмици на 2022 г. Ретрограден Меркурий ще насочи вниманието ви към дома, свързан с информацията, контактите, договорните взаимоотношения, документите, пътуванията. В този период бъде внимателни. Можете да преразгледате съществуващи договори, да внесете повече яснота в нарушени взаимоотношения. Бъдете в максимална степен настроени за дипломатичност, съществува тенденция да не бъдете правилно разбрани. Реорганизирайте работните си процеси. Изненади може да възникнат с техника, компютри, автомобили. Късметът все пак е на ваша страна, потърсете позитивното в шегите на Меркурий. Юпитер в Овен ще подейства разширяващо на вашата дейност, ще внесе положителни промени в начина ви на живот.

СТРЕЛЕЦ

Силна седмица, натоварена с работни ангажименти и нови възможности. През тази седмица ще се наложи да започнете от там, докъдето бяхте стигнали преди Коледа. Получавате нови ориентири, свързани с действията, които сте предприели досега, но и нови тенденции за 2023 г. Ретрограден Меркурий насочва вниманието ви към дома, свързан с вашите ценности, притежания, финанси, приоритети. В периода до 21 януари забавете темпото, преразгледайте дейността си, запазете съществуващото и му дайте стабилност. Ретрограден Меркурий ще ви помогне чрез подреждане на приоритетите да определите целите си за 2023 г., която обещава да бъде доста положителна година за вас. Ре-Меркурий ви дава възможност да прецените живота си, да го ревизирате и да му зададете нова посока. Активират се събития от миналото под формата на финансови ангажименти, отговорности. Променете подхода си, запазете това, което ви носи сигурност.

КОЗИРОГ

За вас новата година е по-различна, тя е свързана с двойно ново начало. От рождения ви ден започва вашата нова соларна година. Но и вие трябва да изчакате до 21 януари поради ретроградното движение на Меркурий във вашия знак Козирог. От една страна слънцето в Козирог ви дава импулс за действие, но от друга Меркурий ви ограничава. Приемете този период като полезно време за вас самите. Насочете вниманието към себе си, създайте си нова визия, имидж, погрижете се за здравето си. Преразгледайте живота си, преосмислете как искате да го живеете през 2023 г., какви са основните ви цели. Ретрограден Меркурий във вашия знак ще извади на повърхността ситуации, които искат нов поглед и решение. Доверете се на интуицията си, тя ще ви показва посоката. Осигурете си подкрепата на членовете на вашето семейство. В края на седмицата е пълнолунието в противоположния ви знак Рак. Възможно е да насочите внимание към вашите партньори и взаимоотношения с тях.

ВОДОЛЕЙ

Новата година започва с ретрограден Меркурий. Този факт лично вас ви засяга драматично, тъй като до рождения ви ден се намирате в период на финални, заключителни действия. Тази година значението на този период е усилено от ретрограден Меркурий. Използвайте ефективно времето до 21 януари, когато е новолунието във Водолей като се насочите към финализиране и приключване, довършване на започнати дейности. Изправени сте пред множество нови идеи и варианти. През тази седмица ще се радвате на подкрепата на вашите приятели, влиятелни личности, които ще ви съдействат да осъществите целите си. По време на ретроградния Меркурий в живота ви ще се върнат личности от миналото, които могат да внесат сериозни промени в него. Юпитер, планетата на разширението и късмета вече е във вашият дом на  контактите, информацията, пътуванията. В сферата на информацията, възможностите са неограничени.

РИБИ

През изминалата година вие се радвахте на добри успехи. През тази година запазете стабилните структури, които изградихте. Първата седмица на годината започва с ретрограден Меркурий в знака Козирог. До 21 януари периодът не е подходящ за стартиране на нова дейност, започване на партньорства, покупки на техника. Но може да използвате пълноценно времето ако ревизирате вашите планове и цели, свързани с развитието ви през 2023 г. Ретрограден Меркурий е възможно да ви възнагради за усилия от минал период или да ви накара да преразгледате средата си на съществуване. Вашият приятелски кръг ще претърпи промяна. Бъдете внимателни в отношенията си с вашите приятели, ако имате нарушени взаимоотношения с тях, можете да положите усилия и да ги възстановите. Възможно е старо загубено приятелство да бъде възстановено или ваша мечта, желание отново да се активират.

Юпитер в Овен ще ви помогне да преподредите приоритетите си като се доверите на това, което е ценно и значимо за вас. Преразгледайте планове и проекти от минал период, те могат да бъдат носител на положителни възможности към настоящият период.

Успешна седмица в новата 2023 година!

Нина Ненова, астролог

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ