Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 29 април до 5 май

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 29 април до 5 май

 Предстои важна седмица, в която се пренареждат пластове, избира се посока на движение в съчетание с необходимост от запазване на стабилните структури. Събитията в тази седмица ще бъдат свързани с основните астрологични аспекти.

На 27 април Меркурий, който в продължение на 20 дни беше ретрограден, отново премина в директно движение. Но въпреки, че вече е директен седмицата не е подходяща за стартиране на нови начинания. 

Това е седмицата преди Новолунието в Телец, което е на 8 май. Луната е намаляваща, а действията са насочени към довършителни процеси и дейности.

Новите начинания започват след 8 май.

Допълнителни астрологични събития през седмицата, които ще повлияят върху процесите:

  • Венера, планетата, която управлява финансите, взаимоотношенията и брака на 29 април преминава в знака Телец, където ще остане до 23 май. Активира се успешен период в сферите на планетата за представителите на знаците: Рак, Риби, Телец , Козирог и Дева. 
  • Марс, планетата на действията, активността, енергията преминава на 30 април  в знака на собствено управление Овен и ще остане там до 9 юни. Силен период за действие, но е необходимо енергията да бъде вложена в градивна посока. Агресивността, нетърпението се повишават.

През цялата седмица водещи ще бъдат въпроси, свързани с финансовата сигурност,движение на паричните потоци, възможности за повишаване на финансите.

ОВЕН

В живота ви се активират важни процеси. Вие сте знакът, който в най-голяма степен трябва да предприеме трансформации. През тази седмица водещи ще бъдат събития, които започнаха след 20 март. Ретрограден Меркурий ви даде достатъчно време за размисъл и избор на посока. На 30 април вашият планетен управител влиза в знака Овен. Сила, виталност, желанието за действие са повишени. Но това е последната седмица преди Новолунието в Телец, използвайте я за довършване и финализиране на това, което сте започнали. Отделете време и си изяснете посоката на движение след 8 май. През първата част от седмицата водещи ще бъдат работните ви задължения. Възможно е да имате повече отговорности и ангажименти. Ще се наложи да защитавате интересите си, да водите разяснителни разговори или да изчиствате недоразумения с шефове. Проекти и дейности, които бяха в застой получават зелена светлина. Венера в Телец ще ви предостави нови възможности за увеличаване на вашите финанси. Подредете приоритетите си и действайте според тях.

ТЕЛЕЦ

Това е вашето време. Слънцето ще транзитира през вашия знак до 20 май, това е най-силният и активен период от годината. От тази седмица към него се присъединява и планетата управител на знака Телец, Венера. След 8 май, когато е Новолунието в Телец ще можете да поставите началото на вашата соларна година. Дните до Новолунието са финални, в които слагате край на предходната соларна година. Планетите, които транзитират през вашия знак, ви предоставят възможност да разгърнете потенциалите си по нов начин като промените приоритетите си, повишите себеоценката си или дадете изява на своя дарба, талант. През тази седмица довършвайте и финализирайте това, което се нуждае от приключване и окончателно финализиране. Фокусирате се върху това, което искате да постигнете, това, което е в пълно съответствие с вашите ценности. До 26 май Юпитер, планетата на късмета и разширението ще продължи да транзитира в знака Телец. Той активира нов 12-годишен цикъл в живота ви. Новолунието в Телец ще бъде определящо в избора ви на посока и поставянето на ново начало в живота ви.

БЛИЗНАЦИ

Следвайте посоката, която сте избрали от началото на месеца. Тази седмица е заключителна, Меркурий се движи директно, а на 8 май е Новолунието в Телец, което ви дава шанс на новото начало. Събитията, които ще се активират през седмицата ще ви покажат следващата стъпка в развитието ви. Заемете се с най-неотложното, а ако условията ви го позволяват, дайте си почивка. Ако вашата основна дейност е свързана с творчество, артистичност, музика, психология, духовни практики, то сега през тази седмица вие ще се радвате на високи постижения и невероятни положителни събития, които са в резултат на всички усилия, положени от вас до този момент. За всички представители на знака, периодът до вашето Новолуние в Близнаци, което е на 6 юни е за подготовка. Една част от процесите през седмицата са свързани с вашето минало. Довършете и приключете това, което можете. Преразгледайте стари ситуации, направете нови избори и вземете окончателни решения.  

РАК

За вас това е седмицата, в която ще получавате резултатитеот всички усилия, които сте направили от началото на месеца. Фокусирайте се върху стабилните структури,които сте създали. Възможно е  Пълнолунието в Скорпион от предходната седмица да е разклатило взаимоотношенията ви с важни за вас партньори. Меркурий се движи директно. Сега имате възможност да повлияете положително като защитите своята гледна точка, позиция. Някои от вас могат да се радват на заслужена почивка, а за други това е седмицата на окончателни финални щрихи и подготовка за ново начало. Седмицата е силна в посока работни ангажименти, отговорности и задължения, кариерно развитие или социален статус. Важно е да бъдете инициативни, да взимате решения и да ги отстоявате. Това е седмицата, в която можете да повлияете върху вашите работни процеси в максимална степен. Финализирайте и приключете с всичко, което е изчерпало своята форма. Следвайте собствените си инстинкти и приоритети. Възможни са неочаквани обрати и промени, които ще доведат до нарушения на съществуващи структури. Погледнете на случващото се в живота ви като възможност за промяна и растеж. 

ЛЪВ

През тази седмица ще продължават да се развиват събития, които са възникнали от средата  на миналата седмица под влияние на пълнолунието в Скорпион. То задвижи важни промени в начина ви на живот, работни процеси, партньорски взаимоотношения. Довършете това, което се е активирало в живота ви. Разчистете и направете място за новото, което можете да започнете след 8 май. Ако се намирате в период, в който е необходимо да заявите своята самостоятелност и да изберете нова посока, то сега е моментът да сложите край на връзки, които вече са изчерпали своето предназначение. Друга тема, която ще ангажира вниманието ви е вашата основна дейност. В седмицата преди Новолунието в Телец, което попада във вашия дом на кариерното развитие, финализирайте и приключвайте дейности от минал период, за да освободите място за нови идеи и предложения през следващите две седмици. Насочете вниманието си към вашите конкретни цели, така с лекота ще неутрализирате възникналите препятствия по пътя ви. Бъдете последователни в действията си и запазете тези структури, които ви носят стабилност. Радвате се на подкрепата на влиятелни личности.

ДЕВА

През тази седмица ще се наложи в максимална степен да освободите пространство за нови предложения, възможности и дейности, на които ще поставите начало след 8 май. Това е последната седмица преди Новолунието в Телец и първа след ретроградното движение на Меркурий. До голяма степен събитията, които ще се активират идват чрез вашите партньори или зависят от външни обстоятелства. Водеща е темата за партньорски взаимоотношения. Важно е да бъдете отворени към взаимодействие с вашите партньори. Информационният поток, който достига до вас е силен и носител на невероятни възможности. Планетите ви подкрепят във воденето на разяснителни разговори, уточняване на граници и заявяване на вашите интереси. Може да сложите край на взаимоотношения, които са изчерпили своето предназначение. За собствениците на самостоятелна дейност дните до Новолунието в Телец са подходящи за финализиране на  проекти от минал период. Помислете какво ново е необходимо да допуснете в живота си: обучение, идея, партньор? За някои представители на знака, докато трае транзитът на планетите в знака Телец, това е времето за пътешествия, запознаването с чужди култури, промяна в мирогледа.

ВЕЗНИ

Събитията,  които ще се развиват през седмицата са продължение на започналите процеси от началото на месеца, а при някои от средата на месец март. Основната тема през тази седмица ще бъде свързана с вашата работна дейност, начин на живот или грижа за здравето. Към всяка една от изброените теми  е необходимо да вложите повече енергия или  отговорност. За тези, които от началото на година са се движили в правилната посока, седмицата е носител на положителни събития, награди, постижения. Периодът е подходящ за активно действие в посока завоюване на по-висок социален статус, повишение или реализиране на поставени цели. Две водещи планети - Венера и Марс, които сменят знаците си още в началото на седмицата ще поставят акцент върху вашите партньорски взаимоотношения. Осигурете си подкрепата от страна на вашите партньори, което ще се отрази благоприятно върху финансовото ви състояние. Преодолейте вашата свободолюбивост и дайте шанс на тези партньорства, които ви носят подкрепа, сигурност и по-високи финансови показатели. Сложете край на партньорства, които са изчерпали своето предназначение, освободете място за новите възможности, които ще се активират през следващата седмица. 

СКОРПИОН

Динамична седмица, наситена с ярки  събития. Пълнолунието от средата на миналата седмица задвижи важни процеси в живота ви. Една част от събитията носят кармичния отпечатък на миналото, а други изискват приключване или нова посока. Ще се наложи през тази седмица да се съобразявате повече с другите: вашите деца, любими хора, колеги или партньори. Възможно е да се наложи да внесете промени във взаимоотношенията, които са важни за вас. Конфликтите с вашите партньори в последните дни от седмицата ще се изострят. Това е вид насока на кои партньорства да сложите край и кои да продължите. Новолунието, което е на 8 май  ще бъде във вашия противоположен знак Телец. То е определящо за посоката ви на развитие през следващите месеци, а за някои от вас и за един по-дълъг период от време. Предоставя ви се възможност в максимална степен да повлияете на съществуващите партньорски отношения или да създадете нови. Не изпускайте от фокус вашата основна дейност, бъдете активни и внесете необходимите структурни промени. За собствениците на бизнес седмицата е носител на положителни преживявания, по-високи доходи и награди. 

СТРЕЛЕЦ

Процесите, които се активираха от началото на месеца ще продължават да се развиват и през тази седмица. Съвкупността от планети в знака Телец постепенно през тази седмица ще насочи вниманието ви към вашите партньори и финансови отношения с тях.  Не всичко ще се развива според очакванията ви. Поредица от непредвидени ситуации ще ви накара да направите известни промени, структурни преобразования или да пренаредите приоритетите си според това, което е ценно за вас. Някои от вас са на прага на житейски кръстопът, включват се събития от вашето минало, които ще ви дадат шанс да поставите едно  ново начало не само във вашите партньорски отношения, но и в живота си. Други могат да получат награда за положени усилия от минал период или важна новина, идея, която касае професионалната ви реализация. Възможни са внезапни шансове, на пръв поглед изненадващи, които ще ви облагодетелстват, но всъщност тези благоприятни обстоятелства са в резултат на вашите усилия или правилни  действия до сега.  

КОЗИРОГ

Навлизате в един по-спокоен период. През тази седмица лесно ще въздействате върху събитията, които ще се активират. Необходимо е да се справите с богатия информационен поток, който достига до вас. Информираността и взаимодействието с другите може да бъде, както генератор на идеи така и носител на доза хаос. През тази седмица намерете време и се вгледайте в себе си. Помислете от какво се нуждаете на този етап от живота си. Размисъл в тази посока ще ви помогне да подредите приоритетите си, а след Новолунието в Телец, което е важно и подкрепящо ви като земен знак, може да предприемете ефективни действия за постигане на това, което искате. Новолунието в Телец е на 8 май. Седмицата е подходяща да внесете равновесие в тези взаимоотношения, в които има напрежение или съществуват неизяснени казуси. Взаимодействайте, изяснявайте и запазете тези контакти, които са важни за вас и вашето развитие. Възможно е да се наложи да направите компромиси, за да запазите ценни за вас връзки и взаимоотношения. 

ВОДОЛЕЙ

Голяма част от представителите на вашия знак успяха да поставят ново начало, да стартират нова дейност през месеците февруари и март. Последната седмица, която е преди Новолунието в Телец ви носи известни резултати в зависимост от посоката, която вече сте избрали. Част от събитията ще следват избраната посока и ще ви носят по-високи финансови резултати. През цялата седмица съществуват чудесни възможности, свързани с неочаквани предложения, идеи, които ще ви позволят да подобрите финансовото си състояние. Някои ще се радват на заслужени награди, поощрения или материални придобивки. Ако страдате от физическо или емоционално изтощение, намерете повече време лично за себе си, за вашите любими занимания или прекарайте повече време в къщи. Новолунието в Телец ще ви даде възможност да направите важни промени в средата си на местоживеене, дом, семейство и взаимоотношения с членовете на семейството. В дните до 8 май си изяснете какво искате. Освободете място за новото, което искате да започнете. 

РИБИ

Вие сте знакът, който се радва на богатството на информационният поток. Възможно е до вас да достигнат  идея или предложение, които да развиете в бъдеще. През тази седмица може да заздравите контактите си с важни за вас личности, да преразгледате договорните си взаимоотношения или да изберете нов курс на обучение. Възползвайте се в максимална степен от възможностите, които идват към вас. Неочаквани награди, необикновени преживявания, които ще радват душата ви, среща с необикновени личности или среща с близък човек от миналото. Можете да използвате дните до Новолунието в Телец, което е на 8 май като подготовка преди да започнете нещо ново. Дотогава имате възможност да сложите край на взаимоотношения, които са изчерпали своята форма. Доверете се на силната си интуиция, тя ще покаже вярната посока.

Успешен период на всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ