Автомобили

Чехия свиква среща за автомобилния сектор в ЕС

Чехия свиква среща за автомобилния сектор в ЕС

Чехия свиква среща за автомобилния сектор в ЕС

Министрите на транспорта от Чехия, Германия, Италия, Полша, Румъния, Унгария и Словакия се срещат днес, за да обсъдят промени в предложения стандарт за емисиите от превозни средства "Евро 7", съобщи чешкият министър Мартин Купка, цитиран от Ройтерс и БТА.

Целта е да направим стандарта "приемлив за автомобилната индустрия на ЕС и нейните клиенти. Ще обсъдим и неотдавнашните законодателни актове, които оказват силно влияние върху автомобилния сектор и бъдещата достъпност на индивидуалната мобилност в ЕС", написа Купка в Twitter. 

Според стандарта "Евро 7" колите ще имат право да отделят не повече от 60 милиграма азотни оксиди. Купка определи стандарта като заплаха за европейската автомобилна индустрия, която е основен икономически фактор в Чехия и иска секторът да запази своята конкурентоспособност в бъдеще, както и способността си да инвестира.

Чехия свика срещата, за да потърси съюзници в противопоставянето на предложения закон, като страните ще обсъдят и друг спор - за крайния срок ЕС да спре автомобилите, отделящи въглеродни емисии, до 2035 г.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ